НОВИНИ

Красимир Инински: Малка България отново показа, че е в елита на Европа

Красимир Инински
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:10, 23.10.2022
Чете се за: 04:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българска федерация бокс Красимир Инински постави своята оценка за резултатите, които националките ни постигнаха на Европейското първенство в Будва. Нашите момичета спечелиха 4 медала, което донесе трето място в отборното класиране на България. Успехът е много голям, на фона на все по-сериозната конкуренция на Стария континент.

Злато спечели Севда Асенова (48 кг), със сребро се поздравиха Венелина Поптолева (52 кг) и Светлана Каменова (57 кг), а бронз взе Станимира Петрова (54 кг).

Той даде интервю за Българската федерация по бокс:

Г-н Инински, поздравления за отличното представяне на Европейското първенство. Какво е усещането след този много силен резултат?

- Благодаря на първо място. Поздравявам момичетата и техните треньори за изключителните постижения, които те постигнаха. Това е резултат на идеологията, която налагаме от години в женския бокс. Много съм щастлив от факта, че самият отбор, по-младите в него, имат своя потенциал. Злати и Габи останаха на крачка от медалите, Поптолева спечели сребро. Отборът има потенциал, което е най-хубавата новина. Можехме действително от 6 момичета да вземем 6 медала, но и сега, при 4 отличия, това е много силен резултат. Една малка България е трета в Европа. Зад нас са Англия, Франция, Италия, много сериозни страни в женския бокс. Резултатът говори красноречиво за обема от работа, който сме свършили. Защото не става от днес за утре, а с поставяне на краткосрочни и дългосрочни цели.

Виждаме и една много опитна Севда Асенова, която след бронза от Световното първенство в Истанбул тази година, сега спечели и европейската титла…

- Разбира се. „Гърнето си намери похлупак“. С Борислав Георгиев са много добър екип, разбират се, имат единомислие и резултатите са налице. Значи се работи правилно, чисто тактически, технически и физически. Светлана и Венелина също бяха много близо до златните медали, равностойни във всеки елемент. Това само може да ме радва. Но много е важно да забравим сега за тези успехи и да продължим да гледаме напред.

Напред, към Игрите в Париж?

- Абсолютно. След този успех е време да се концентрираме към работата си към Париж. Първата, малка крачка е направена. Следват втора, трета, защото гоним Париж. Казвал съм го и преди, че когато се пише история, няма нищо по-хубаво от това. Ние, целият ни екип, работата на всички в него, водят до тези успехи.

Винаги сте го казвал, но се доказва явно през годините.

- Не е важно само да го казваме, но и да се случва реално. Когато думите се покриват от действията, тогава всичко е наред. При нас се получава, което означава, че работим в правилната посока. Една малка България отново показваме, че сме в елита на Европа. В тези трудни времена успяваме да доставим на България и българския народ поводи за гордост. Няма да спрем да го правим и ще продължим да работим в тази посока.

Какво Ви казаха колегите в Будва?

- Много са респектирани и впечатлени. Идват и ни поздравяват, защото разполагаме със страхотен отбор. Защото в Будва нямаше спорни победи за нашите момичета. Те си вземаха победите категорично. Така че показаха доминацията си.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Според Николай Денков от ПП има знаци за сформиране на правителство около ГЕРБ
Според Николай Денков от ПП има знаци за сформиране на правителство около ГЕРБ
Руски военен самолет се разби в къща в Иркутск
Руски военен самолет се разби в къща в Иркутск