НОВИНИ

Красимир Инински: Заставам зад нормалността в спорта

Президентът на Българската федерация по бокс подкрепи Светлана Каменова и нейния екип.

Красимир Инински
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:11, 04.08.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази подкрепата си към Светлана Каменова след загубата на националката в категория до 57 килограма на четвъртфиналите на олимпийския турнир по бокс в Париж.

Инински пристигна в зала "Арена Норд" за двубоя и изгледа от трибуните мача на Каменова срещу тайванка Лин Ю-тин, а след срещата той излезе с официална позиция по случая.

"Подкрепям на 100% Светлана Каменова и нашите треньори. Тя не заслужаваше това, което й се случи. Заставам и зад официалните позиции на Българския олимпийски комитет и Министерството на младежта и спорта. Заставам зад нормалността в спорта и живота като цяло. Всички видяхте, че Светлана, въпреки ситуацията в която бе поставена, спечели този мач. Но явно съдиите бяха единствените, които не го видяха“, заяви Красимир Инински.

Треньорът на женския национален отбор на България Борислав Георгиев се появи след двубоя пред журналистите с лист, на който беше написано на английски: "Аз съм ХХ, спасете женския спорт", визирайки, че жените имат две Х-хромозоми, а при мъжете има и Y-хромозома.

Лин Ю-тин беше дисквалифицирана от Международната боксова асоциация на последното световно първенство в Ню Делхи през март миналата година, тъй като не премина теста за пол. Тогава азиатката стигна до бронза, но медалът й беше отнет и връчен на Каменова, която преди това тайванката беше победила с 3:2 съдийски гласа на четвъртфиналите.

Въпреки всичко, Лин, която е двукратна световна шампионка, беше беше допусната до участие в олимпийския турнир при жените и вече си осигури бронзово отличие с класирането за полуфиналите днес.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ще загуби ли България 100 млн. лева заради задължителната медиация?
Ще загуби ли България 100 млн. лева заради задължителната медиация?