Красимир Вълчев: Днес повече от всякога имаме нужда от духовна опора

от БНТ
15:18, 01.11.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Още
красимир вълчев повече всякога имаме нужда духовна опора

Днес е денят на народните будители! Ден, в който изразяваме своята благодарност и почит към създателите и пазителите на българската духовност, език и култура. Прекланяме се пред делото на всички, които ни завещаха стремеж към знание, будност и национално самочувствие.

С тези думи министърът на образованието Красимир Вълчев се обърна към българите по повод Деня на народните будители.

Според него днес повече от всякога имаме нужда от духовна опора.

"Учителите, преподавателите, учените и изследователите, творците – Вие сте нашите съвременни будители! Вие сте хората, които предавате не само знание, но и създавате бъдещето на страната ни. Векове наред светлината на знанието озарява пътя да вървим напред и да опазим като народ своя език, род и Родина. Едновременно със знанието вие съхранявате живо патриотичното чувство и възпитавате следващите поколения да се стремят към успехи, да бъдат добри хора, да станат следващите будители", заяви Вълчев.

Министърът благодари на всички, че в трудната 2020 година са показали всеотдайност и професионализъм. "Вие доказвате, че обществото може да разчита на Вас, а на своите ученици давате достоен пример за подражание".

Според Вълчев само образованието гарантира на следващите поколения успешна реализация, просперитет и възможности за справяне с предизвикателствата.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Мерцедес триумфира за 7-ми път при конструкторите, Хамилтън с поредна победа
Мерцедес триумфира за 7-ми път при конструкторите, Хамилтън с поредна победа
Йордан Александров с три златни медала на финалите на Държавното
Йордан Александров с три златни медала на финалите на Държавното