НОВИНИ

Кривата на заразяване с COVID-19 в Германия се изравнява

кривата заразяване covid германия изравнява
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:29, 12.11.2020
Чете се за: 00:57 мин.
Европа

Броят на заразените с COVID-19 по света наближава 53 млн. души.

Жертвите на опасния вирус са над 1,3 млн. А в Европа - Италия стана поредната държава, прехвърлила психологическата бариера от милион заразени. Само за изминалото денонощие са потвърдени над 32 000 случая.

Съседна Испания въвежда допълнителни мерки срещу заразата и пристигащите от рискови държави ще могат да влизат в страната само след представяне на отрицателен PCR тест.

1 милион случая на COVID-19 в Италия, отрицателен тест за влизащите в Испания

Положителни новини дойдоха от Германия. От института "Роберт Кох" съобщават, че кривата на заразяване се изравнява. Според учените, ако хората продължават да спазват социална дистанция и носят маски, пандемията може след няколко месеца да отшуми.

От "Роберт Кох" призовават все още да не се възлагат надежди само на откритата ваксина, тъй като ще мине време преди тя да бъде доставена и да се усети ефект от нея.

Германия съобщава за 21 866 нови заболели през последните 24 часа според данни на ИРК.

Ключовото число за възпроизводството на заразата е спаднало под 1 до 0,89, което означава, че 100 души заразяват 89 други - знак, че новите инфекции спадат.

Макар броят на новозаразените да намалява, директорът на института "Роберт Кох" предупреди, че ситуацията може да се влоши през следващите седмици в болниците, които може да "достигнат границите на своите възможности".

Влиза в сила втората за тази година карантина в Германия

Този месец Германия въведе строги мерки, за да помогне за забавяне на разпространението на вируса, като затвори ресторанти, барове, развлекателни и културни центрове.

Канцлерът Ангела Меркел предупреди, че само когато 60 до 70% от населението постигне имунитет, COVID-19 може да се счита за "повече или по-малко преодолян".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сопотската болница няма да остане без управител
Сопотската болница няма да остане без управител
Модернизират електроенергийната инфраструктура с проект за 511 млн. лв.
Модернизират електроенергийната инфраструктура с проект за 511 млн. лв.