НОВИНИ

Кувертите за Нова година са поскъпнали в заведенията в Русе

bnt avatar logo
от БНТ
19:22, 09.12.2023
Чете се за: 03:07 мин.
У нас
Слушай новината

Местата за Новогодишната нощ в заведенията в Русе са почти запълнени. Цената на кувертите се е повишила в сравнение с миналата година, но въпреки това интерес има. Почти няма и свободни места за фирмените банкети, даже и през седмицата. Но тази година се очакват по-малко румънци, според направените досега заявки.

Резервациите за празничната вечеря в Новогодишната нощ са започнали преди повече от месец. Между хотелиерите и ресторантьорите в Русе има конкуренция с какво меню и програма ще спечелят клиентите си.

"Ще имаме аниматор, който да се занимава с децата на гостите, диджеи ще имаме в две зали, ще имаме трио, което да посреща гостите още във фоайето", каза Георги Димитров – управител на ресторант.

Предлагането, естествено, си има и цена. За фирмените банкети с по-скромно меню кувертите започват от 40 лева и заведенията са пълни.

"Между 10 и 15 банкета има в декември само, новогодишният куверт сме подготвили, новогодишната нощ", каза Емил Атанасов - управител на ресторант.

Празничната вечеря в Новогодишната нощ започва от стотина лева и достига до 170-180 в зависимост от избора на заведение.

"Доста неща скочиха, всъщност и програма, и т.н., разходите, които правим за новогодишната вечеря, които нормално вървят на вечер. Малко по-дълго е вечерята – десерт, мезета, питки, баници, напитки. В програмата са включени и фойерверки, и томбола", обясни Емил Атанасов - управител на ресторант.

Изборът зависи от интересите и възрастта на клиентите, показват наблюденията на ресторантьорите. По-младите очакват шумен купон, а по-улегналите са и по-умерени.

"Искат спокойна, задушевна обстановка, да не е много натоварващо, с някаква тиха програма, да не е много шумно, да могат да се насладят на новогодишната вечер", подчерта Георги Димитров – управител на ресторант.

Хотелиерите също са готови да посрещат гости за Нова година, макар да казват, че клиентите от Румъния са намалели.

"Имаме и такива с пакетни нощувки, те са предимно румънци, но тази година румънците са по-малко. И от други градове българи, да, имаме", сподели Снела Кънева - маркетинг специалист.

Въпреки че цените са се повишили, в този период на годината, заради банкети, в русенските заведения трудно може да се намерят места за свободна консумация.

Автор: Даниела Василева

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Диана Петкова пред БНТ: Имам резерв и за утре, пожелавам си да сляза под 30 секунди на финала (ВИДЕО)
Диана Петкова пред БНТ: Имам резерв и за утре, пожелавам си да сляза под 30 секунди на финала (ВИДЕО)
Диана Петкова отново направи поправка на националния рекорд на 50 м. бруст и ще плува във втори финал на европейското в Отопени
Диана Петкова отново направи поправка на националния рекорд на 50 м. бруст и ще плува във втори финал на европейското в Отопени