НОВИНИ

Лазаров, Донски и Терзиев са полуфиналисти в Созопол

лазаров финалист двойки хърватия
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
14:27, 21.10.2022
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Българите Александър Лазаров, Александър Донски и Симеон Терзиев се класираха за полуфиналите на сингъл на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марита.

Поставеният под №1 Александър Лазаров победи с 6:3, 6:1 квалификанта Валентин Ванцъ (Румъния) за 71 минути и постигна осма последователна победа, след като през миналата седмица триумфира във втория турнир в Санта Марина.

Националът на България за Купа "Дейвис" дръпна с 5:2 по пътя си към успеха в първия сет, а във втория поведе с 4:0 и това се оказа решаващо. Лазаров беше много солиден в цялата среща и не даде нито една възможност за пробив за съперника. Така за място на втори пореден финал той ще се изправи срещу сънародника си и шести в схемата Александър Донски, който не допусна пробив при успеха над №3 схемата Щефан Палош (Румъния) с 6:3, 6:2 за 90 минути. Двамата българи се срещнаха на четвъртфиналите в Созопол през миналата седмица и Лазаров спечели трудно с 6:7(2), 6:3, 6:4.

Участващият с "уайлд кард" Симеон Терзиев пък се справи с втория в схемата Владислав Орлов (Украйна) с 1:6, 6:3, 6:4 след почти два часа и половина игра. 20-годишният Терзиев навакса ранен пробив пасив в решаващия трети сет и за първи път достигна полуфинал на "Фючърс", в който утре ще играе срещу №4 Макс Красновски (Полша).

По-късно днес петима българи ще играят на полуфиналите на двойки. Водачите в схемата Донски и Орлов, който през миналата седмица спечелиха титлата при дуетите в Созопол, ще опитат да стигнат до втори пореден финал срещу поставените под №3 Пьотр Нестеров и Янаки Милев. Адриано

Адрияно Дженев и Антъни Генов пък ще се изправят в другия полуфинал срещу вторите в схемата поляци Шимон Келан и Ян Войцик.

Санта Марина e дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и успешното сътрудничество продължава и сега. Това са и поредните състезания от традиционно богатия календар в Санта Марина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мустафа Карадайъ: Не може да се говори за управленско мнозинство
Мустафа Карадайъ: Не може да се говори за управленско мнозинство
Асен Василев: Длъжността председател на НС не трябва да се заема от човек, който не иска да я заема
Асен Василев: Длъжността председател на НС не трябва да се заема от човек, който не иска да я заема