НОВИНИ

Лазаров победи Донски и се класира на полуфинал в Санта Марина

лазаров финалист двойки хърватия
Снимка: БФ Тенис
bnt avatar logo
от БНТ
15:20, 14.10.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Александър Лазаров се класира за полуфиналите на на турнира за мъже от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това е втори от трите поредни турнира за мъже в Санта Марина с награден фонд от по 15 хиляди долара и носещи точки за ранглистата на ATP.

Поставеният под №1 Алекнадър Лазаров спечели българското дерби срещу Александър Донски с 6:7(2), 6:3, 6:4. Срещата продължи 2 часа и 30 минути.

Донски пропиля ранен пробив аванс, а след това реализира обрат в първия сет след изоставане от 3:5 гейма, като спаси и сетбол при 4:5 и сервис на съперника. В последствие Лазаров направи ключова серия от пет поредни гейма от 3:3 във втората част, с която изравни резултата и поведе с 2:0 в третата, след което запази аванса си до края. Така той заработи 4 точки за световната ранглиста и 753 долара, а утре ще играе в спор за място на финала срещу третия в схемата Макс Касниковски (Полша).

18-годишният Янаки Милев, който участва с "уайлд кард", отстъпи на четвъртфиналите със 7:5, 3:6, 3:6 от Мартин Павелски от Полша за 2 часа и 31 минути игра. Милев проби за 3:2 в решаващия трети сет, но Павелски, който завърши с 12 аса, реализира обрат със серия от четири поредни гейма. Това беше първи четвъртфинал за Янаки в състезание от сериите "Фючърс".

Тези турнири са поредната отлична възможност за българските тенисисти да трупат както точки за международните ранглисти, а също така и състезателен опит в своята страна.

Санта Марина e дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и успешното сътрудничество продължава и сега. Това са и поредните състезания от традиционно богатия календар в Санта Марина.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хебър и Нефтохимик излизат в спор за Суперкупата на България
Хебър и Нефтохимик излизат в спор за Суперкупата на България
От "Възраждане" обмислят да поканят Митрофанова и Лешуков от своята квота гости за първия ден на 48-ото НС
От "Възраждане" обмислят да поканят Митрофанова и Лешуков от своята квота гости за първия ден на 48-ото НС