НОВИНИ

ЛеБрон с ново рекордно постижение при загуба на Лейкърс от Сънс

Леброн Джеймс
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:08, 14.03.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Ел Ей Лейкърс записа тежка загуба от Финикс Сънс със 111:140 като гост в мач от редовния сезон в Националната баскетболна асоциация, който ще бъде запомнен с поредното голямо постижение на звездата на "езерняците" ЛеБрон Джеймс.

37-годишният Джеймс завърши с 31 точки, 7 борби и 6 асистенции, с което мина границата от 10 хиляди асистенции и се превърна в единствения баскетболист в историята на Лигата с поне 30 000 точки, 10 000 борби и 10 000 асистенции.

"Губя думи, когато нещо такова се случи. Винаги започвам да мисля за родния си град Ейкрон, детските ми години, мечтите, които имах да играя на най-високо ниво в Лигата. Опитвам се да изграждам играта си около вкарването, борбите и асистенциите. Да съм сам в подобна статистика е страхотно, но дори още не мога да го осъзная", сподели ЛеБрон след двубоя.

На корта обаче вечерта беше тежка за Лейкърс, които допуснаха 48 точки още в първата част (най-слабото постижение в цялата им история) и така и не успяха да се доближат до съперника си, който е с най-добър баланс в цялата Лига. За Финикс, които продължават да бъдат без контузения ветеран Крис Пол, най-резултатен бе Девин Букър с 30 точки и 10 асистенции, като общо седем играчи на тима вкараха двуцифрен брой точки, а процентът на успешна стрелба за домакините бе 56,9.

За Лейкърс това бе десето поредно поражение като гост, като тимът заема девето място в Западната конференция с актив 29-38. Финикс има баланс 54-14 и вече си осигури участие в плейофите след края на редовния сезон.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шумен и Берое с домакински победи в НБЛ
Шумен и Берое с домакински победи в НБЛ
Mалко по-топло ще бъде времето утре
Mалко по-топло ще бъде времето утре