НОВИНИ

Лео Меси напусна контузен, но Интер Маями записа категорична победа срещу Торонто

Лионел Меси Интер Маями
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
09:38, 21.09.2023
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Лео Меси получи травма и беше принудително заменен в мача на неговия Интер Маями срещу ФК Торонто от поредния кръг на Мейджър лийг сокър.

Аржентинската звезда напусна терена в края на първото полувреме, но въпреки това "чаплите" стигнаха до категоричен успех с 4:0 и заемат 13-о място в класирането на Източната конференция, като все още имат шанс да се преборят за участие в плейофите.

Припомняме ви, че Меси не игра в предишния мач на Интер - победата с 3:2 над Спортинг Канзас Сити, но днес се завърна сред титулярите.

В двубоя срещу Торонто седемкратният носител на "Златната топка" бе заменен в 37-ата минута от финландеца Робърт Тейлър, като това бе вторият сериозен удар за наставника на Интер Маями Херардо Мартино, който малко по-рано трябваше да изкара от игра и Жорди Алба също заради някаква травма.

За радост на домакинските привърженици тези принудителни рокади не се оказаха фатални и техните любимци откриха резултата в края на първата част чрез Факундо Фариас.

След почивката заменилият Лео Меси Робърт Тейлър беше точен на два пъти в 54-ата и 87-ата минута, а между двете му попадения се разписа и Бенджамин Кремаски.

В следващия кръг Интер Маями гостува на Орландо Сити, а след точно една седмица на "чаплите" им предстои финал за US Open Cup срещу Хюстън Динамо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сирийският президент Башар Асад пристига в Китай
Сирийският президент Башар Асад пристига в Китай
Гърция е блокирана от 24-часова стачка срещу промени в трудовото законодателство
Гърция е блокирана от 24-часова стачка срещу промени в трудовото законодателство