НОВИНИ

Левски с първа победа в лагера в Турция

"Сините" се наложиха с 2:0 над босненския ФК Тузла Сити

ФК Тузла Сити - Левски
Снимка: Facebook: ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI
bnt avatar logo
от БНТ
17:51, 24.01.2024
Чете се за: 04:12 мин.
Футбол
Слушай новината

Левски се наложи с 2:0 над ФК Тузла Сити в четвъртата си контрола по време на лагера на тима в Турция. Точни за "сините" бяха Рикардиньо в 23-ата минута и Марин Петков в 57-ата.

За разлика от проверката с Дукажини, този път треньорът Никоалй Костов бе заложил на състав с почти всички опитни играчи, които бяха титуляри през есенния дел на шампионата. От първата минута стартира и първото ново попълнение Фабио Лима.

Левски започна по-активно срещата, но тимът не стигаше до толкова чисти положения в първите минути. Първото такова бе в 12-ата. При едно заучено положение, Фабио Лима центрира на задна греда, където Келиан ван дер Каап уцели гредата. В 15-ата минута Уелтън подаде много елегантно на Фадига, а халфът стреля от точката на дузпата, но стражът на ФК Тузлла Сити се справи и изби в корнер. Босненците отговориха с бърза атака, при която играч на съперниковия тим получи топката в наказателното поле, но от доста чиста позиция стреля силно над вратата.

В 23-ата минута Левски излезе напред в резултата. С основна заслуга за него бе левият бранител Цунами. Той получи хубаво прехвърлящо подаване, успя да заеме по-добра позиция и с тяло да се пребори със съперник, след което подаде към Рикардиьно, а нападателят нямаше как да сбърка отблизо – 1:0.

В 28-ата минута Рикардиньо изпрати топката за втори път във вратата на ФК Тузла Сити. Нападателят бе изведен добре и успя да преодолее вратаря и да прати кълбото зад него, но в тази ситуация бе маркирана засада. В 32-ата минута „сините“ направиха перфектна контраатака. Патрик-Габриел Галчев отне една топка и напредна през центъра, след което изведе Уелтън на фланга. Бразилецът залъга бранител и стреля, но след рикошет топката излезе в корнер.

С началото на втората част Левски продължи да бъде по-активен въпреки някои промени, които Николай Костов направи в състава си. Една от тях бе Марин Петков, който направи отлично включване.

В 57-ата минута той направи хубаво двойно с Фадига, нахлу в наказателното поле и бе фаулиран в наказателното поле. Зад топката застана лично потърпевшия и реализира – 2:0. Малко преди това босненците можеха да вкарат, но Масович от близка дистанция не успя да реализира.

В 68-ата минута Уелтън преодоля леко бранител на ФК Тузла Сити и центрира, а Илиян Стефанов с глава стреля покрай гредата. В 78-ата минута ФК Тузла Сити стигнаха до попадение, което обаче бе правилно отменено заради засада. До края още едно попадение на босненците бе отменено заради засада.

За Левски пък Илиян Стефанов бе близо до това да отбележи, но не успя. В крайна сметка "сините" сложиха край на негативната серия в контролите и записаха първа "суха" мрежа в Белек.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пеевски атакува президента, отправи и обвинения към прокуратурата
Пеевски атакува президента, отправи и обвинения към прокуратурата
Няма оцелели след авиокатастрофата с руски военно-транспортен самолет
Няма оцелели след авиокатастрофата с руски военно-транспортен самолет