НОВИНИ

Отборът на Левски допусна трета загуба на лагера в Турция

"Сините" отстъпиха пред Дукажини от Косово с 1:2.

отборът левски допусна трета загуба лагера турция
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:59, 23.01.2024
Чете се за: 05:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Левски допусна трето поражение по време на лагера си в турския курорт Белек.

"Сините" отстъпиха пред Дукажини от Косово с 1:2. Прети това тимът на Николай Костов загуби от унгарския Вашаш (2:3) и украинския Олександрия (1:2).

Съперникът поведе с два гола още в началото на мача след статични положения и недобри изяви на защитата на "сините" и третия вратар Иван Андонов. Резервата Джамад Ел Джемили върна един гол за Левски четвърт час преди края на редовното време.

Левски започна с изключително млад състав, като на терена бяха главно юноши на клуба, плюс по-опитните Кристиан Димитров, Илиян Стефанов, който беше капитан, Асен Чандъров и Марин Петков. Интересно бе, че всички бяха юноши на "сините" без централния защитник Димитров.

Треньорът на "сините" Николай Костов и един от асистентите му се бяха качили през първото полувреме на висока платформа до центъра на терена, за да имат по-добър поглед върху играта.

В седмата минута капитанът на Дукажини Морина откри резултата от пряк свободен удар, като стената се разкъса, а вратарят Иван Андонов не успя да достигне топката, която влетя в десния му ъгъл. В 14-ата минута тимът от Косово удвои резултата. Морина центрира от пряк свободен удар на задна греда, където централният защитник Башид Исени скочи най-високо и с глава прати топката в левия ъгъл на вратата на Левски. В 21-вата минута Левски най-после направи добра атака, като Преслав Бачев центрира отдясно, а включилият се в атака Кристиан Димитров стреля с глава, като топката се удари в напречната греда и се върна на терена. В 33-ата минута шут на Далку от Дукажини премина над напречната греда на Андонов. В 37-ата минута 15-годишният Стивън Гаоте получи топката отляво, финтира двама съперници и стреля, но не успя да намери очертанията на вратата. В 40-ата минута Марин Петков стреля от пряк свободен удар над вратата. Малко по-късно Петков стреля остро при нов фаул, а вратарят Хаджи Хамза парира шута. В последната минута на първата част Андонов изби с една ръка удар на Морина в корнер.

През второто полувреме в състава на Левски влезе новото попълнение Фабио Лима, а след час игра на терена влязоха цели девет нови футболисти - Пламен Андреев, Келиан ван дер Каап, Патрик-Габриел Галчев, Вандерсон Цунами, Дарлан, Асен Митков, Асими Фадига, Уелтон и Рикардиньо. В 71-вата минута Галчев се измъкна отдясно при бърза атака и даде успоредно подаване към границата на наказателното поле, където Фадига със силен шут прати топката в напречната греда. В 75-ата минута току-що влезналият на терена като резерва Джавад Ел Джемили вкара за "сините". Той получи топката и напредна сам, като стреля остро от границата на наказателното поле, а вратарят Хаджи Хамза не се намеси добре, като боксира топката, която мина зад гърба му и влезе във вратата. Две минути по-късно Ел Джемили отново имаше шанс, но ударът му бе спасен от вратаря на косоварите.

В последната минута Ван дер Каап можеше да изравни с глава, но турският съдия отсъди нарушение в атака.

"Получи се хубав мач. Нашият отбор не успя да влезе по най-добрия начин в мача и допуснахме да ни поведат. Мисля, че след това бяхме по-добрият тим и създадохме повече положения. В последния половин час, в който влязоха повечето от титулярите върнахме едно попадение и имахме няколко възможности да изравним. Аз също имах шанс, като стрелях в горния ляв ъгъл, но вратарят им спаси", каза младежкият национал на България след мача.

Утре Левски ще изиграе поредната си контрола в Турция, като съперник на тима ще бъде босненският Тузла Сити.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ботев Пд загуби от тима на Подолски в мач със седем гола
Ботев Пд загуби от тима на Подолски в мач със седем гола
Как и защо гарга живее при семейство във Варна?
Как и защо гарга живее при семейство във Варна?