НОВИНИ

Левски скочи на Съдийската комисия и нарече рефера Железов „извиняващо се нищожество“ (Видео)

левски скочи съдийската комисия нарече рефера железов bdquoизвиняващо нищожествоldquo видео
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:10, 12.09.2022
Чете се за: 03:25 мин.
Спорт
Слушай новината

Ръководството на Левски излезе с остра декларация, отправена към Съдийската комисия на Българския футболен съюз. „Сините“ публикуваха клип с две ситуации от два различни двубоя през настоящата кампания в Първа лига, претендирайки, че са били ощетени.

Първата от тях е от откриващия кръг на първенството при гостуването на ЦСКА 1948 в Бистрица, загубено от 26-кратните шампиони с 0:1. От „Герена“ смятат, че главният рефер Ивайло Стоянов не отсъдил очевидна игра с ръка на футболист на „червените“ в наказателното му поле.

Втората е от преди два дни, когато Левски загуби с 2:3 гостуването си на Локомотив София в мач от десетия кръг. „Сините“ твърдят, че главният съдия Валентин Железов не е санкционирал игра с ръка на футболист на столичните „железничари“ въпреки многобройните повторения, които изгледа на ВАР монитора. Ситуация, след която падна победното попадение за състава на Станислав Генчев.

От Левски нарекоха рефера Железов „извиняващо се нищожество“ и пожелаха той никога повече да не свири техен мач.

Позицията на ПФК Левски:

„Уважаеми ръководители на Съдийската комисия към БФС. Представяме на Вашето внимание две идентични ситуации, в които „Левски“ видимо бе ощетен от ръководените от Вас съдии.

Първата от тях е от 1-ия кръг на Първа лига при гостуването на „ЦСКА 1948“ в Бистрица, когато главният рефер Ивайло Стоянов не отсъди очевидна игра с ръка на футболист на противниковия отбор в наказателното му поле.

Втората е от 10-ия кръг на първенството – в събота, 10 септември срещу „Локомотив“ (София). Главният съдия Валентин Железов не санкционира игра с ръка на футболист на домакините въпреки многобройните повторения, които видя на ВАР монитора. Ситуация, след която падна победното попадение за „Локомотив“.

След случилото се в първия кръг не взехме отношение единствено заради доброто на българското съдийство. Със съдията Валентин Железов обаче това се превръща в тенденция.

Категорично заявяваме, че не желаем това „извиняващо се нищожество“ да ръководи мачове на „Левски“.

П.П: С интерес очакваме да научим дали главния съдия и дежурния делегат на мача на стадион „Локомотив“ в София са описали в своите доклади всичко, което чуха ушите им в тунела след края на първото полувреме на срещата.

„ПФК Левски“, написаха столичани на клубния си сайт.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УЕФА отложи двубоя Арсенал – ПСВ Айндховен от Лига Европа
УЕФА отложи двубоя Арсенал – ПСВ Айндховен от Лига Европа
Кристиан Добрев: Искам да се утвърдя като титуляр в Славия
Кристиан Добрев: Искам да се утвърдя като титуляр в Славия