НОВИНИ

Лионел Меси: Винаги се борете, за да постигнете желаните от вас резултати

"Никога не позволявайте нивото ви да пада", споделя аржентинецът

Лионел Меси, Дейвид Бекъм
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:42, 31.10.2023
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Новият носител на “Златната топка” Лионел Меси се надява всички футболисти и хора да не спират да се борят, за да могат един ден да постигнат целите си. Аржентинецът вече е рекордьор по този показател с цели осем отличия.

Благодаря на всички, които са гласували. Благодаря и на моите съотборници в националния отбор за това, което направихме с Аржентина. С Лаутаро, с Хулиан Алварес… те са малка част от всички, които помогнаха за този успех. Благодаря и на треньорския щаб. Искам да спомена и Лионел Скалони за това, което той направи за нас“, започна Меси.

Искам да говоря и за Килиан Мбапе, и Ерлинг Холанд. Това са невероятни играчи. Убеден съм, че през идните години един от тях ще спечели “Златната топка”. Нямам никакви съмнения, че дълги години те ще властват на терените. Ще бъде един вълнуващ дуел. Даже този трофей можеше да е в твоите ръце, Халанд”, продължи Меси.

Аржентинецът благодари на близките си, които не спират да го подкрепят във всички моменти: „Искам и специално да отлича хората, които са били с мен и ми помогнаха да сбъдна моята мечта да стане световен шампион с Аржентина. Получих много любов от тези хора. Окуражаваха ме и хора от различни националности. Благодаря и на семейството ми, които ме съпровождат и са ми помагали през цялата кариера.

"Всички “Златни топки” са специални за мен. Винаги съм казвал, че колективните награди са по-важни от индивидуалните. Примерно Манчестър Сити имаше страхотен сезон и в момента това е най-добрият отбор в света", каза Меси.

"Барселона е бил най-силният тим в онази ера, но не ни е било лесно. Имали сме тежки загуби и лоши моменти. Ще го повторя: винаги се борете, за да постигнете желаните от вас резултати и в края ще успеете. Никога не позволявайте нивото ви да пада. Избрах да напусна Европа и да отида в Интер Маями, където съм много щастлив”, завърши Лионел Меси.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тиаго Силва смята да окачи бутонките на стената
Тиаго Силва смята да окачи бутонките на стената
75% от секционните протоколи в Благоевград са били сгрешени
75% от секционните протоколи в Благоевград са били сгрешени