НОВИНИ

Локомотив Пд изрази недоволството си от съдията в мача с ЦСКА 1948

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:41, 01.05.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
локомотив изрази недоволството съдията мача цска 1948
Снимка: ПФК Локомотив (Пловдив)
Слушай новината

Ръководството на Локомотив (Пловдив) използва клубния сайт, за да изрази възмущението си от решението на главния рефер в двубоя срещу ЦСКА 1948 Валентин Железов да не зачете попадението на Раян Бидунга в 68-ата минута.

Тогава "смърфовете" получиха право да изпълнят дузпа, но първоначалният опит на Парвиз Умарбаев беше отразен от Даниел Наумов. При добавката обаче бранителят Бидунга прати топката във вратата на ЦСКА 1948.

След преглед на ситуацията от ВАР обаче реферът Железов отмени гола, защото Бидунга е бил навлязъл в наказателното поле при изстрела на Умарбаев.

От ръководството на "смърфовете" обаче не са останали доволни от отсъждането и призоваха за "безпристрастни решения на реферите".

Ето я и цялото позиция на ръководството на Локомотив (Пловдив):

"Уважаеми локомотивци,

Повод за нашето недоволство е ситуацията в 68-ата минута на срещата с ЦСКА 1948 от 29-тия кръг на Първа лига. Тогава Локомотив получи дузпа за игра с ръка на Емил Мартинов. Зад топката застана Парвиз Умарбаев, вратарят Наумов отрази, а при добавката Бидунга бе точен. Голът не бе зачетен, защото защитникът „е навлязъл“ в наказателното поле преди изпълнението на дузпата.

Решението да бъде отменено попадението е в противоречие с "Правилата на играта". Там ясно е описано, че за да бъде отменен гол, в момента на изпълнението на наказателния удар, футболистът на атакуващия отбор трябва да е стъпил в наказателното поле, а не, както в случая, кракът му или част от тялото му да е във въздуха отвъд линията. При тази ситуация Локомотив е ощетен, тъй като решението на съдията не съответства с описанието на въпросната ситуация в "Правилата на играта". Заради това ще подадем жалба.

Ръководството на Локомотив няма намерение да оправдава допуснатата загуба и пропуските на терена със съдийските решения, но в същото време апелираме за честна битка за седмото място, което дава право на бараж. Това включва и безпристрастни решения на реферите, основаващите се само и единствено на "Правилата на играта", написаха от пловдивския клуб.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
20-годишно момиче загина при тежка катастрофа в София
20-годишно момиче загина при тежка катастрофа в София
Стартира кандидатстването по Програмата за хуманитарна помощ към бежанци от Украйна
Стартира кандидатстването по Програмата за хуманитарна помощ към бежанци от Украйна