НОВИНИ

Локомотив Пловдив надви Хебър Пазарджик в контрола с пет гола

локомотив пловдив надви хебър пазарджик контрола пет гола
Снимка: ПФК Локомотив Пловдив
bnt avatar logo
от БНТ
19:53, 01.04.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Локомотив Пловдив победи Хебър Пазарджик с 3:2 в приятелски мач, който се игра на "Лаута" и бе закрит за фенове и медии. Неофициален дебют за "черно-белите" записаха фланговият нападател Алфа Конте и централният защитник Хорхе Сегура.

Новото попълнение Алфа Конте пропусна първата възможност за своя тим още във втората минута. Той засече с глава центриране на Димитър Илиев, но топката мина на сантиметри от целта.

Десет минути по-късно Бабакар Дион бе спънат в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за Локомотив. Тя бе реализирана от капитана Димитър Илиев за 1:0.

В 22-ата минута Хебър изравни. Това стана, след като футболист на гостите стреля от дистанция и изненада вратаря Динко Хоркаш - 1:1. В 36-ата изстрел на Димитър Илиев срещна гредата.

Веднага след почивката бившият футболист на Локо Венсан Марсел отправи мощен удар, при който Динко Хоркаш реагира отлично и изби в корнер. В 57-ата минута локомотивци отново излязоха напред в резултата. Пробив на Алфа Конте завърши с пас към Денислав Александров, който се разписа за 2:1.

Веднага след попадението се откри добър шанс и пред Ерик Сорга, но вратарят на Хебър спаси удара му. В 81-ата минута Хебър пак възстанови равенството. Николай Николаев центрира в наказателното поле, където негов съотборник засече пред погледа на Динко Хоркаш за 2:2.

Само две минути по-късно обаче пловдивчани отново поведоха. Това стана след гол на Ивайло Димитров. Минута по-късно Пиер Зебли получи втори жълт картон и бе изгонен от игра.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама ученици от Пловдив са задържани за подаване на сигнали за бомби в училищата
Двама ученици от Пловдив са задържани за подаване на сигнали за бомби в училищата
Русия начело на Съвета за сигурност на ООН
Русия начело на Съвета за сигурност на ООН