НОВИНИ

Локомотив (Пловдив) нанесе първа загуба на ЦСКА в първенството

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:12, 28.09.2020
Чете се за: 01:09 мин.
Български футбол
локомотив пловдив нанесе първа загуба цска първенството

Отборът на Локомотив (Пловдив) победи като домакин ЦСКА-София с 2:1 в дербито от седмия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Локомотив" в Пловдив.

Първото полувреме започна добре за гостите от София, които бяха по-дейният отбор на терена и търсиха попадение от самото начало на срещата, но не успяха да се разпишат.

В 32-ата минута Локомотив (Пд) поведе в резултата, когато Салинас центрира отдясно и Юрген Матей от ЦСКА-София си отбеляза неспасяем автогол с глава.

Само 6 минути по-късно Момчил Цветанов стреля силно извън наказателното поле и след рикошет в Матей кълбото отново попадна в мрежата на "армейския" вратар.

По този начин двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 2:0 за домакините.

Втората част започна отново с по-настървена игра на "червените", които хвърлиха всички сили в предни позиции, за да обърнат мача.

Изключително деен по фланговете беше Жул Кейта, който отново показа класата си.

В 59-ата минута Масоеро фаулира Али Соу на границата на наказателното поле. Греъм Кери стреля над вратата при последвалия пряк свободен удар, но топката така и не влезе във вратата на Мартин Луков.

През второто полувреме за ЦСКА в игра се появиха Енрике Рафаел, Жеферсон Телес, Ахмед Ахмедов и Георги Йомов, които допълнително засилиха натиска към вратата на Локомотив.

Само няколко минути след смените Тиаго Родригез се разписа с хубав изстрел от фаул и намали на 2:1.

До изравнителен гол обаче така и не се стигна и Локомотив (Пловдив) нанесе първа загуба на тима на Стамен Белчев в новия сезон на родния футболен елит.

В следващия кръг от първенството ЦСКА гостува на Етър във Велико Търново, а мачът е насрочен за 4 октомври (неделя) от 15:15 часа.

Преди това "армейците" ще играят плейоф за влизане в групите на Лига Европа срещу швейцарския гранд Базел на 1 октомври (четвъртък) от 21:30 часа българско време на стадион Санкт Якоб Парк в Базел.

Локомотив гостува на Берое в осмия кръг на efbet Лига, като двубоят е на 4 октомври (неделя) от 17:45ч.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 учители от училище "Райчо Каролев" в Габрово са с коронавирус
16 учители от училище "Райчо Каролев" в Габрово са с коронавирус
Над 100 000 души протестираха в Беларус
Над 100 000 души протестираха в Беларус