НОВИНИ

Лоренцо Мичели: Нямам предпочитания за съперник, искам да играем добре

лоренцо мичели важно оставаме лигата нациите
Снимка: БФ Волейбол
bnt avatar logo
от БНТ
08:15, 23.08.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът Лоренцо Мичели беше много доволен от победата на българския национален отбор по волейбол за жени над Румъния с 3:2.

Заради втория гейм на съперника българките не си гарантираха второто място в групата, което заемат в момента. Затова трябва да победят Швейцария или в най-лошия случай – да загубят с 2:3.

"Знаехме, че втората част на групата и мачовете срещу Румъния и Швейцария ще бъдат много трудни. Румънките показаха добри игри досега. Ситуацията не беше лесна. Опитах да променя неща по време на мача. Отговорът на момичетата, които влязоха от пейката, беше отличен. Победата не ни дава възможност да сме сигурни за второто място в групата. Утре ни предстои нова битка. Мисля, че сега трябва да се насладим на успеха и веднага да започнем подготовка за следващия двубой срещу Швейцария", коментира Мичели.

Наставникът е горд от представянето на възпитаничките си.

"Румъния имаше две състезателки, които изпълняваха отличен начален удар. Благодарение на този елемент те стопяваха преднината ни. Знаехме, че ще ни създадат неприятности. Аз сега мисля само позитивно. Горд съм с моите състезателки. Борихме се до последната точка", добави той.

Ако отборът на България е втори, най-вероятно съперник на осминафинала ще е Словакия. Ако тимът завърши трети – Франция.

"Сега искам само да победим Швейцария и не ме интересува срещу кой тим ще играем на осминафиналите. Желанието ми е да отидем във Флоренция и да играем хубав волейбол. Целта ни е винаги да се подобряваме. Ще видим утре. Чака ни тежък мач", допълни той.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Поставят нови контейнери в столицата
Поставят нови контейнери в столицата
Липсват работници за бране на плодове в Кюстендилско
Липсват работници за бране на плодове в Кюстендилско