НОВИНИ

Любослав Пенев: Съдията беше основният артист

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:41, 11.04.2021
Чете се за: 01:00 мин.
Футбол
любослав пенев съдията беше основният артист

Старши-треньорът на ЦСКА София Любослав Пенев остана разочарован от равенството на неговия тим срещу Арда в среща от 23-ия кръг на родната efbet Лига.

Кърджалии изравниха с гол в 93-та минута на мача, който падна след отсъждането на много спорна дузпа, която Пенев определи като несъществуваща. Именно това провокира бившият национален селекционер да определи главният арбитър Васимир Ел-Хатиб като "основния артист в мача".

"Едни печелят с несъществуваща дузпа, други изравняват с такава. Отново тези тримата и най-вече главният съдия се превръщат в основни артисти. Развалиха един двубой между два много стойностни отбора. Това беше абсолютно несъществуваща дузпа. Аз не искам да коментирам съдиите, но се налага. Още, когато видях наряда за мача имах подозрения и за съжаление се оказах прав."

Треньорът на "армейците" все пак заяви, че останал доволен от играта на своите футболисти, които са показали, че имат много ясна идея какво искат да направят на терена.

"Относно мача, аз съм доволен от момчетата. Отборът игра на ниво и показа, че има много ясни идеи какво трябва да прави на терена. Първото полувреме бяхме на епизоди, но през второто определено вдигнахме нивото на игра. Видя се и умора у футболистите, но е нормално, имайки предвид, че играем през два дни. Продължаваме по нашата си програма. Сега трябва да се възстановим за реванша с Лудогорец, който е след три дни."

Накрая, наставникът отново бе върнат на темата със съдиите с въпрос дали се притеснява относно евентуални грешки на реферите в предстоящия реванш за Купата срещу Лудогорец в Разград.

"Съдиите не трябва да са водещ фактор. Не бива въобще да ги забелязваме, ама това се случва всеки мач. Ако имат някакви цели ЦСКА да не играе в Европа, направо да ни изваждат."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румънски филм за корупцията се бори за "Оскар"
Румънски филм за корупцията се бори за "Оскар"
Такситата поскъпват от 2 май
Такситата поскъпват от 2 май