НОВИНИ

Любослав Пенев: Такива като Кабаков нямат място във футбола

Борил Гочев
от Борил Гочев
15:14, 17.04.2021
Чете се за: 01:51 мин.
Футбол
любослав пенев такива кабаков нямат футбола

Старши-треньорът на ЦСКА София Любослав Пенев отново засегна темата със съдийството на Георги Кабаков по време на своята пресконференция преди утрешния двубой на неговия тим срещу бившия му клуб Царско село.

"Ел Голеадор" обвини пловдивският арбитър, че е подстрекавал играчите на Лудогорец по време на полуфинала реванш за Купата на България да извършват груби нарушения срещу тези на "армейците".

Както знаете, в края на двубоя Пенев бе изгонен от скамейката на своя тим, като бурната му реакция му донесе и наказание от два мача, в които той няма да бъде покрай тъчлинията. Това са мачът утре срещу Царско село, както и домакинството на Монтана.

“Аз ще си поема наказанието, да, на моменти съм много темпераментен, но аз ги пазя и винаги ще ги защитавам срещу такива провокации. Човекът в черно е изпълнителят, а има и поръчители. Тези хора трябва да бъдат разобличени и те нямат място във футбола. Съдията нарочно подстрекаваше да бъдат контузени мои футболисти. Той искаше най-много домакините да спечелят дори повече и от играчите на съперника. Така изглеждаше особено второто полувреме. За червения картон на Турицов е написал, че му е казал “ти изтича 30 метра, за да ме апострофираш и затова имаш втори жълт картон”. Това не отговаря на истината, той бавно се приближава към групата на останалите футболисти. Лъжа е, това което е написал. Има го на видео”, сподели Пенев.

Наставникът на "червените" също така се закани и да изпрати видео запис от двубоя до УЕФА, за да поиска обяснения за действията на международния арбитър.

“Това не може да продължава. Аз съм загрижен за всички деца, които тренират футбол. Говоря от лична гледна точка, а не от името на ЦСКА. Посланието, което бе дадено е, че колкото и да се готвите, ще попаднете на такъв съдия, който няма да му дреме за здравето ви. Такива хора нямат работа във футбола. Домакините се разминаха само с един червен картон, а имаше още. В името на интереса и поръчителя рискуваме здравето на футболиста. Аз не мога да съм безучастен. Да реагирал съм, може да съм за жълт картон. Няма право да се гаври така. Този човек представлява България в Европа. Това не може да продължава, това не е от вчера. Аз ще направя един видео запис от мача и ще го пратя в УЕФА и ще поискам мнение от тях за действията му. Искам да ми отговорят този ли човек ви каните да свири в Европа?”, заяви треньорът на ЦСКА.

Накрая Пенев се върна на грубите действия на играчите на Лудогорец, като реторично попита защо глобата за играч, който може да прекрати кариерата на свой колега е в пъти по-малка от тази на треньор, който е разкритикувал съдията.

"Защо може да видим доклада на главния съдия, а нямаме достъп до рапорта на съдийския наблюдател? Защо? Какво крием? От какво се пазим? Този човек вчера отново свири мач. И защо? Защото оценката му е добра. Той ако няма добра, автоматично излиза от нарядите и няма право да свири. Още снощи беше тук на Националния стадион, с наглата усмивка. Факт. Това е истина. Добра оценка, човекът продължава и се случват нещата. За червения картон на футболиста 300 лв е глобата. 300 лева за това, че може да му счупи краката и да приключи с неговата кариера, а на треньора 2000 лв. Как Ви се струва това нещо? Дали е справедливо? Дали е правилно? В списъка излизат само едните наказани, другите не.", завърши наставникът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Байдън подкрепи Япония за провеждането на успешна Олимпиада
Байдън подкрепи Япония за провеждането на успешна Олимпиада
Ивайло Иванов е на 1/4 финал на Европейското първенство!
Ивайло Иванов е на 1/4 финал на Европейското първенство!