НОВИНИ

Манчестър Сити излезе първи след лесна победа срещу Уотфорд

манчестър сити излезе първи лесна победа уотфорд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:06, 04.12.2021
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
Слушай новината

Английският шампион Манчестър Сити се изкачи на първото място във Висшата лига, след като постигна победа с 3:1 като гост на Уотфорд от 15-ия кръг на първенството.

Срещата на "Викъридж Роуд" започна отлично за "гражданите", който поведоха в резултата в 4-ата минута чрез Рахийм Стърлинг, който реализира с глава центриране на Фил Фоудън от границата на наказателното поле на "стършелите".

Манчестър Сити удвои преднината си малко след половин час игра. Илкай Гюндоган бе изведен в наказателното поле на Уотфорд от Бернардо Силва и стреля, но Даниел Бахман отби, а португалският футболист на гостите реализира, след като първи стигна до топката.

Резултатът стана класически в полза на "гражданите" в 63-ата минута, когато Бернардо Силва реализира второто си попадение в срещата с техничен удар в горния ляв ъгъл на вратата, пазена от Бахман.

Домакините намалиха изоставането си в 74-ата минута чрез Кучо Ернандес, който стреля в наказателното поле, топката нацели страничния стълб и се върна обратно в краката на Ернандос и халфът на Уотфорд не сбърка.

По този начин Сити зае лидерската позиция в класирането с актив от 35 точки, докато "стършелите" са 17-и на три пункта от зоната на изпадащите.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бъдещият кабинет: Четири от постовете са ясни, утре се очаква текстът на коалиционното споразумение
Бъдещият кабинет: Четири от постовете са ясни, утре се очаква текстът на коалиционното споразумение
Сградата на летище Русе ще стане недвижима културна ценност
Сградата на летище Русе ще стане недвижима културна ценност