НОВИНИ

Марица Пд даде само гейм на ЦСКА в женската волейболна лига

Пловдивчанки записаха 11-а поредна победа, като оглавяват временното класиране с 33 точки и само два загубени гейма.

марица отново справи цска триумфира седми пореден път купата българия дамите
bnt avatar logo
от БНТ
19:15, 25.02.2024
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Марица Пд надигра ЦСКА с 3:1 (25:15, 25:21, 19:25, 25:18) в мач от 11-ия кръг в Националната волейболна лига за жени в зала "Васил Симов" в столицата.

Двубоят отново предложи емоции за зрителите, като домакините затрудниха максимално гостенките, но не успяха да вкарат мача в тайбрек.

Мачът започна ударно за волейболистките на ЦСКА, които поведоха 6:2, но маричанки бързо се съвзеха и се върнаха. Те набраха инерция и обърнаха бързо развоя, като на свой ред поведоха, а след това разликата стана 6 точки при 17:11. Това сломи червените, те не можаха да реагиат и след пусната топка на Виктория Коева, съставът на Марица спечели гейма с разлика.

През втория гейм пловдивчанки изцяло диктуваха нещата. Момичета на Борислав Крачанов поведоха с 9:6. Стигна се до 17:13, а след блокуат на Ива Дудова Марица спечели втората част с 25:21.

ЦСКА обаче показа, че няма да се предаде. Червените тръгнаха на щурм и поведоха с 5:1 в третата част. Това смути гостенките. Те изпитаха затруднения, а концентрацията им падна. Заиграха ролята на догонващ и това продължи докрай. ЦСКА взе третата част с 25:19 и се върна в мача.

Двата тима продължиха равностойно в четвъртата част, като домакините изпуснаха шанса да направят нещо повече. Те не повярваха че могат да натисна повече съперника и изпуснаха възходящата линия. В средата на гейма Марица се откъсна със 17:15 и това бе повратен момент. Последваха силни минути за гостенките и Марица наложи волята си в гейма за крайното 3:1.

Така пловдивчанки записаха 11-а поредна победа, като оглавяват временното класиране с 33 точки и само два загубени гейма.

От своя страна "червените" отбелязаха втора загуба, като с две победи и 23 точки заемат втора позиция в таблицата.

Следващият мач на Марица е на 3 март срещу Дея Спорт в зала "Колодрума" и ще бъде предаван пряко по БНТ 3. ЦСКА гостува на Марица 2022.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обявиха награда от 50 000 евро за информация около смъртта на Навални
Обявиха награда от 50 000 евро за информация около смъртта на Навални
Тулуза охлади надеждите на Лил за Топ 3 във френската Лига 1
Тулуза охлади надеждите на Лил за Топ 3 във френската Лига 1