НОВИНИ

Марица Пловдив стартира с подготовката за новия сезон

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: ЖВК Марица Пловдив
13:18, 16.08.2023
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Женският волейболен шампион на България Марица Пловдив започна подготовка за новия сезон 2023/24, като отборът се събра за първа тренировка в зала "Лаута", съобщиха пловдивчанки.

По традиция волейболистките и треньорите бяха посрещнати с питка, направена от физиотерапевта Теодора Симеонова. Питката поднесе една от легендите на маричанки Ивелина Монова, която прекрати кариерата си и през новия сезон ще бъде администратор в клуба.

Първата тренировка премина изцяло във фитнеса, водена от кондиционния треньор Пламен Петров.

През миналия сезон "жълто-сините" отново спечелиха титлата и Купата на България и ще играят за седми пореден път в груповата фаза на Шампионската лига, където техни съперници ще са финалистът от миналогодишното издание на турнира турският Екзаджъбашъ Дайнавит (Истанбул), италианският Савино Дел Бене (Флоренция) и унгарския Вашаш Обуда (Будапеща).

На тренировката присъства и старши треньора Борислав Крачанов, който само преди няколко дни се завърна от световното първенство до 19 години. Националките до 19 години водени от Крачанов и със седем маричанки в състава достигнаха до 8-о място в света.

През лятото Марица Пловдив привлече четири нови състезателки – американката Сиера ДеБел, националката Борислава Съйкова и завърналите се в отбора Жана Тодорова и Лора Китипова. В отбора от миналагодишния състав са Виктория Коева, Лора Славчева, Добрина Христоскова, Мила Пашкулева, Ива Дудова, Боряна Ангелова, Мария Кривошийска, Маргарита Гунчева и Мария-Габриела Миличевич.

От тренировката отсъстваха националките Борислава Съйкова, Мария Кривошийска и Мила Пашкулева, които ще участват на европейското първенство за жени. Националките ще изиграят първия си мач на шампионата тази вечер срещу Хърватия. По-дълга почивка получиха и момичетата от отбора, завършил 8-и на световното първенство до 19 години.

Марица Пловдив започва новия сезон в първенството след 20 октомври, а първият мач от груповата фаза на Шампионската лига е в началото на ноември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
12 отбора са подали заявки за новия сезон в НБЛ
12 отбора са подали заявки за новия сезон в НБЛ
Застреляха Алексей Петров
Застреляха Алексей Петров