НОВИНИ

Марица ще е домакин на традиционния мемориален турнир "Николай Диманов"

марица домакин традиционния мемориален турнир николай диманов
Снимка: сайт ВК Марица Пд
bnt avatar logo
от БНТ
15:51, 15.03.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Марица (Пловдив) ще бъде домакин на традиционния мемориален турнир "Николай Диманов". Турнирът ще се проведе за четвърти път от 2018 година насам. Тази година мемориалът ще се проведе на 1 април в две зали – зала "Лаута" и зала "Волейбол" на Спортно училище "Васил Левски".

Големият пловдивски волейболен треньор Николай Диманов ни напусна през 2016 година. Ръководството на Марица реши да почете паметта на треньора с традиционен турнир, който се провежда всяка година. Първите издания бяха през 2018 и 2019 години. Заради коронавируса турнирът не се проведе през 2020 и 2021 години, а през миналата година 2022 година турнирът се завърна.

Обичаният от всички Кольо Диманов загуби битката с рака на 21 октомври 2016 година, след като бе спечелил много битки на волейболното игрище. Той беше всепризнат капацитет във волейболната игра, особено при подрастващите, а като старши-треньор на девическия национален отбор изведе България и на две световни първенства. Като селекционер във волейболен клуб Марица той имаше съществен принос за възхода на жълто-синята школа в последните години и бе незаменима част от успеха на пловдивчанки.

Турнирът ще е за деца родени 2009-2010 и 2011. Родените през 2009-2010 г. ще играят в зала "Волейбол" на Спортно училище "Васил Левски", а родените през 2011 година ще играят в зала "Лаута".

Марица ще участва с два отбора в турнира, в който ще вземат още участие и Казанлък Волей (Казанлък), Левски (София), Миньор (Перник) и Тополово (Тополово).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Играчите на Ботев Пд със специално занимание на "Колежа" преди пловдивското дерби
Играчите на Ботев Пд със специално занимание на "Колежа" преди пловдивското дерби
ЕС финализира споразумението за предоставяне на боеприпаси за Украйна
ЕС финализира споразумението за предоставяне на боеприпаси за Украйна