НОВИНИ

Мария Павлова - номинирана за министър на правосъдието в кабинета "Главчев"

Мария Павлова
Снимка: Архив/БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:11, 05.04.2024
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Мария Павлова е номинирана за министър на правосъдието в проекта за служебен кабинет с кандидат за премиер Димитър Главчев.

Мария Павлова е доказан специалист в областта си, била е заместник-министър на правосъдието, заместник на главния прокурор, каза Главчев в президентството при представянето на Павлова като част от проектосъстава на служебния кабинет.

Мария Павлова е придобила магистърска степен по право в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ през 1996 г., се посочва на интернет страницата на Прокуратурата на Република България. Павлова е следовател в Столична следствена служба в периода от 1998 до 2006 г. След това до 2012 г. е прокурор в Софийска районна прокуратура. От 2012 г. до 2017 г. е следовател в Националната следствена служба.

В периода 27 януари - 4 май 2017 г. Мария Павлова заема длъжността служебен министър на правосъдието. След това се връща на работа като следовател в Националната следствена служба.

В периода 17 май 2021 г. до 27 май 2022 г. е заместник-министър на правосъдието в две служебни правителства. После отново се връща на работа като следовател, докато на 9 август 2022 г. е назначена за заместник-министър на правосъдието, като остава на поста до 13 юни 2023 г.

На 19 юни 2023 г. Мария Павлова е назначена за заместник главен прокурор при Върховна касационна прокуратура от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Д-р Галя Кондева - номинирана за министър на здравеопазването в кабинета "Главчев"
Д-р Галя Кондева - номинирана за министър на здравеопазването в кабинета "Главчев"
Виолета Коритарова - номинирана за министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета "Главчев"
Виолета Коритарова - номинирана за министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета "Главчев"