НОВИНИ

Марк Маркес отново е с диплопия след катастрофата в Индонезия

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:04, 22.03.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
марк маркес отново диплопия катастрофата индонезия
Слушай новината

Шесткратният световен шампион в Moto GP Марк Маркес отново страда от диплопия (двойно виждане) вследствие на тежкия инцидент, който той претърпя по време на Гран При на Индонезия.

Испанският състезател падна по време на загрявката преди втория старт за сезона и удари главата си, което го спря от участие в надпреварата в Ломбок.

При прибирането си към Испания пък Маркес отново е изпитал дискомфорт със зрението си, а след консултация с доктор в Мадрид е било установено, че той има нов епизод на диплопия.

"Все едно имам дежавю. По време на пътуването обратно към Испания, започнах да изпитвам дискомфорт със зрението си и реших да посетя доктор Санчес Далмау, който потвърди, че имам нов епизод на диплопия. За щастие не е толкова сериозно, колкото при контузията, която има в края на миналата година. Но сега е време да си почина и да видя как ще се промени състоянието ми", коментира 29-годишният мотоциклетист.

Марк Маркес страдаше от диплопия и в края на миналата година, когато отново претрпя тежък инцидент по време на тренировка, след който получи и сътресение на мозъка.

От екипа на "Хонда" обявиха, че след катастрофата в Индонезия Маркес е преминал обстойни медицински прегледи, като включително му е бил направен и скенер на главата, който в потвърдил, че той няма по-сериозни травми.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Голям пожар в Румъния задими Русе
Голям пожар в Румъния задими Русе
Национален център за диагностика и лечение на бежанци отвори врати в Пловдив
Национален център за диагностика и лечение на бежанци отвори врати в Пловдив