НОВИНИ

Маркес е устремен към завръщане през август

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
11:22, 22.07.2020
Чете се за: 00:47 мин.
Други спортове
маркес устремен завръщане август

Световният шампион от MotoGP Марк Маркес може да се завърне обратно към спорта следващия месец, след като тимът му "Репсол Хонда" заяви, че пилотът е претърпял успешна операция на дясната си ръка във вторник.

Испанецът получи фрактурата при инцидент четири обиколки преди края на откриващия старт от сезона на Гран При на Херес в неделя.

Шесткратният първенец на планетата се подложи на операция в Барселона, като радиалният нерв не е засегнат – това е добра новина за надеждите на състезателя за по-скорошно завръщане, въпреки че той почти сигурно пропуска втория кръг на същата южна писта този уикенд.

Хонда заяви, че испанецът ще остане в болницата в следващите 48 часа. „Целта му е да се завърне в Световния шампионат през 2020 възможно най-скоро, като очакваната дата ще стане ясна скоро“, казаха от тима му.

Това може да се случи в третия кръг от кампанията в Чехия на 9 август. „Нашата цел, по принцип, ще бъде да видим дали той ще е готов за старта в Бърно“, разкри хирургът Ксавие Мир за радио Каталуния преди операцията.

Шефът на Репсол Хонда Алберто Пуч индикира, че отборът няма да замести Маркес за второто състезание в Херес, като фокусът ще бъде върху по-малкия брат на Марк и негов съотборник Алекс. „Марк ще се възстановява сега, но сме щастливи от това как премина всичко“, сподели Пуч за marca.com.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Еленко Божков е третият обвиняем за спирането на метрото
Еленко Божков е третият обвиняем за спирането на метрото
Сеганов: Все още не знам дали ще се присъединя към лагера
Сеганов: Все още не знам дали ще се присъединя към лагера