НОВИНИ

Матео Беретини обяви, че ще пропусне Мастърсите на клей

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:33, 07.04.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
беретини подкрепи решението задължителна ваксинация участниците australian open
Слушай новината

Световният №6 в мъжкия тенис Матео Беретини обяви в социалните мрежи, че контузията му в дясната ръка няма да му позволи да вземе участие на предстоящите Мастърс турнири на клей в Монте Карло, Мадрид и Рим.

Това поставя под сериозен въпрос участието на италианеца и на втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос, който започва в края на месец май.

"Следвайки съветите на медицинските експерти, заедно с моя екип реших, че е от решаващо значение да не насилвам процеса на възстановяване. Затова взехме решение да се откажа от турнирите в Монте Карло, Мадрид и Рим, с цел да си осигуря достатъчно време, за да се върна на най-високото си ниво. Оттеглянето от тези събития, особено от надпреварата в Рим, беше изключително трудно решение, но то е правилното, за да имам възможността още дълго време да се състезавам за най-големите трофеи. Много благодаря за цялата подкрепа! Процесът на възстановяване вече тече и очаквам с нетърпение скоро да ви видя на корта!", написа Матео.

Беретини започна настоящия сезон с достигане до полуфиналите на Australian Open, а за последно игра на турнира в Индиън Уелс, където беше спрян в третия кръг.

Малко след това италианецът обяви, че се оттегля от участие на Мастърса в Маями, тъй като трябва да се подложи на операция заради контузията в ръката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Статуя на Серхио Агуеро ще бъде открита пред "Етихад"
Статуя на Серхио Агуеро ще бъде открита пред "Етихад"
ЕП призова за спиране на вноса на газ, нефт, въглища и ядрено гориво от Русия
ЕП призова за спиране на вноса на газ, нефт, въглища и ядрено гориво от Русия