НОВИНИ

Маями надигра Атланта за четвърта поредна победа в НБА

Бам Адебайо беше над всички със страхотен дабъл-дабъл - 26 точки и 17 борби

маями надигра атланта четвърта поредна победа нба
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
11:45, 12.11.2023
Чете се за: 03:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Маями Хийт се наложи над Атланта Хоукс със 117:109 като гост в мач от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА). За "горещите" това бе четвърти последователен успех в Лигата.

В отсъствието на Джими Бътлър, който не бе на линия поради "лични причини", Бам Адебайо пое диригентската палка и беше над всички със страхотен дабъл-дабъл - 26 точки и 17 борби, като прибави 4 асистенции, 2 кражби и 2 чадъра към статистиката си. С 20 пункта приключи Хайме Джакес-младши, 17 и 16 съответно добавиха Кайл Лаури и Джош Ричардсън. По 11 точки вкараха Хейууд Хайсмит и Дънкан Робинсън.

За домакините от Джорджия Трей Йънг се отчете с дабъл-дабъл - 27 точки и 11 асистенции. 23 пункта добави Дежонте Мъри, а с 15 от пейката завърши Богдан Богданович. Де'Андре Хънтър приключи с 10 точки, но това не бе достатъчно за Атланта.

Маями, който започна сезона с четири загуби в първите си пет мача, е вече четвърти на Изток с баланс 5-4, пред Атланта, който е със същите показатели. В следващите си мачове "ястребите" са гости на Детройт Пистънс във вторник вечер, докато за Хийт предстои нова визита, този път на Сан Антонио Спърс.

Паоло Банчеро отбеляза 26 точки, Франц Вагнер добави 24, а Орландо Меджик победи Милуоки Бъкс със 112:97. Звездата на Бъкс Янис Адетокумбо наниза 35 точки и взе 10 борби, но и това не бе достатъчно, за да бъде избегнато поражението.

Джалън Съгс се отчете с 20 точки, а петима реализатори на Орландо завършиха с двуцифрен резултат, включително Мориц Вагнер, който имаше 19 пункта от пейката.

Карис ЛеВърт влезе от пейката, за да завърши с 22 точки, Дийн Уейд наниза ключови тройки, за да поведат Кливланд към успех над Голдън Стейт със 118:110 в Сан Франциско.

Донован Мичъл с 21 точки, Дариус Гарланд и Евън Мобли с по 19 оформиха двуцифрени резултати за всички стартирали за Кавалиърс, които бяха загубили 12 поредни срещи от редовния сезон срещу Уориърс.

Звездата на Голдън Стейт Стивън Къри бе над всички с 30 точки, но записа само 4 от 14 опита от тройката. Клей Томпсън имаше 14 пункта, а Андрю Уигинс добави 13 за Уориърс.

Джейлън Браун завърши с 29 точки, а Джейсън Тейтъм добави 27, а Бостън Селтикс се наложи над Торонто със 117:94.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво представлява "болестта на гръдния имплант"?
Какво представлява "болестта на гръдния имплант"?
Смяна на министри няма да има до ротацията през март, заяви Денков
Смяна на министри няма да има до ротацията през март, заяви Денков