НОВИНИ

Медиците от "Пирогов" обмислят протест и пред Президентството

Софи Цветкова
от Софи Цветкова
09:09, 20.07.2021 (обновена)
Чете се за: 02:00 мин.
Общество
Слушай новината

Медиците от "Пирогов" и тази сутрин се събраха на протест пред лечебното заведение заради отстраняването на директора на болницата проф. Асен Балтов и обвиненията в злоупотреби. Те блокираха за кратко и бул. "Цар Борис Трети".

Исканията им остават същите - оставка на служебния здравен министър Стойчо Кацаров, оставка на шефа на Здравната каса Петко Салчев, както и създаване на клинична пътека за постковид лечение.

"Хората, които денонощно работят, да бъдат по този начин обидени, огорчени след като повече от година и половина, и специално и Балтов спеше тук, вярвайте ми, как по нощите се пренасяха легла и болни", каза проф. д-р Стефан Габровски, главен консултант на "Клиника по неврохирургия".

Протестиращите медици заявиха, че ако исканията им не бъдат чути, ще обмислят протест и пред сградата на Президентството.

"Не искаме да пречим и на софиянци, затова решихме да преустановим блокадите на кръстовището", каза доц. д-р Николай Янев.

За да подкрепи лекарите от "Пирогов" дойде и актьорът Христо Мутафчиев, който заяви, че според него здравният министър Стойчо Кацаров лъже.

"Преди една година палехме свещи по терасите и викахме "Браво" и аплодисменти именно към тези лекари, година по-късно вменено от някакъв предател от Министерство на здравеопазването, че те са крадци и разбойници, ние да вадим сабите, пистолетите и започваме да ги разстрелваме", каза Христо Мутафчиев.

Кръстовището на бул. "Цар Борис Трети" беше блокирано за 10 минути, а медиците държаха плакати с надпис "Пирогов не е системен проблем".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лекар от "Пирогов": Болницата беше наклеветена от д-р Кацаров
Лекар от "Пирогов": Болницата беше наклеветена от д-р Кацаров
Какви са възможните конфигурации в 46-ото Народно събрание?
Какви са възможните конфигурации в 46-ото Народно събрание?