НОВИНИ

Златната топка 2024: Реал Мадрид бойкотира церемонията

Предполага се, че до представители на испанския първенец е достигнала информацията, че Винисиус няма да бъде носител на Златната топка.

два гола винисиус върнаха реал мадрид победите
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:09, 28.10.2024
Чете се за: 01:57 мин.
Национални отбори
Слушай новината

Реал Мадрид отмени пътуването на цялата си делегация до Париж за гала вечерта по връчването на "Златната топка", съобщава вестник Марка в понеделник. На церемонията няма да присъства и Винисиус, което предполага, че бразилецът не е бил избран за носител на престижната награда.

Резервираният от европейския клубен шампион самолет трябваше да е излетял от летище "Адолфо Суарес де Барахас", но ръководството на клуба в лицето на президента Флорентино Перес отмени планираната визита във френската столица. В Париж трябваше да присъстват общо 50 представители на "белите". Предполага се, че до представители на испанския първенец предварително е достигнала информацията, че Винисиус няма да триумфира с най-ценното индивидуално отличие във футбола.

Реал Мадрид има общо 11 номинации за наградите на Франс Футбол, които ще бъдат връчени по-късно тази вечер. За носител на "Златната топка" бяха номинирани Винисиус, Федерико Валверде, Джуд Белингам, Тони Кроос, Даниел Карвахал, Килиан Мбапе и Антонио Рюдигер. Карло Анчелоти беше сред кандидатите за най-добър треньор през годината, докато Реал Мадрид е един от номинираните за отбор номер 1.

Вратарят на мадридчани Андрий Лунин е сред кандидатите за приза "Лев Яшин", докато халфът на испанския шампион Арда Гюлер има шанс да триумфира като най-добър млад футболист в света през годината.

Предполага се, че Родриго от Манчестър Сити ще бъде новият носител на "Златната топка".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Безводие: Няколко села са без вода месеци наред
Безводие: Няколко села са без вода месеци наред
Столичният зоопарк преминава към зимно работно време
Столичният зоопарк преминава към зимно работно време