НОВИНИ

Мертенс и Сабаленка триумфираха при дамските дуети на Australian Open

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:28, 19.02.2021
Чете се за: 00:47 мин.
Тенис

Белгийско-белоруският дует спечели надпреварата в Мелбърн, след като се наложи във финала над чхкините Барбора Крейчикова и Катержина Синиакова от Чехия с 6:2, 6:3 за 79 минути игра.

Така Мертенс и Сабаленка стигнха до втора съвместна титла от Големия Шлем, като първият им триумф беше на US Open 2019.

В първия сет, поставените под номер 2, Мертенс и Сабаленка първи стигнаха до пробив, за да поведат с 3:1, но чехкините веднага реагираха и върнаха брейка за 2:3. След това обаче, шампионките от US Open 2019 заиграха по-силно, печелейки следващите три гейма, за да затворят сета след 6:2.

Във втория белгийско-белоруският тандем спаси два брейкбола в третия гейм и дочака своя момент в осмата част, за осъществи пробив, който им осигури правото да сервират за титлата. В край на сметка четвъртият мачбол беше реализиран и така Мертенс и Сабаленка се поздравиха с титлата от Australian Open.

Ключови се оказаха десетте спасени точки за пробив от победителките, които пък същевременно се възползваха по чудесен начин от осемте двойни грешки на чехкините.

Все пак Барбора Крейчикова ще има още една възможност да триумфира в Мелбърн Парк, тъй като тя се класира и за финала на смесените двойки, заедно с американеца Раджийв Рам.

Любопитна подробност е, че Крейчикова и Рам спечелиха тази титла през 2019 година, а през миналия сезон чехкинята триумфира с хърватинът Никола Мектич.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Александър Георгиев отрази 20 удара при победа на Ню Йорк Рейнджърс
Александър Георгиев отрази 20 удара при победа на Ню Йорк Рейнджърс
Сребърен медал за България от турнир по художествена гимнастика в Москва (ВИДЕО)
Сребърен медал за България от турнир по художествена гимнастика в Москва (ВИДЕО)