НОВИНИ

Милуоки Бъкс се справи с лидера в Източната конференция на НБА Бостън Селтикс

Далас Маверикс надви Ню Йорк Никс без Лука Дончич

Милуоки Бъкс Бостън Селтикс Янис Адетокумбо
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:37, 12.01.2024
Чете се за: 05:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Боби Портис започна мача от пейката, но след като влезе вкара 28 точки, а също така взе и 12 борби, а Милуоки се наложи над Бостън със 135:102 в дербито на кръга в Националната баскетболна асоциация.

Звездата на Милуоки Янис Адетокумбо добави 24 за успеха, а също така взе 12 борби и подаде 6 асистенции за 26 минути на терена. От игрови ситуации успеваемостта му беше 10 успешни от 13 изстрела. Бъкс също така получиха подкрепа и от 21 точки на Деймиан Лилард.

Бостън, който води в цялата Източна конференция с 29/9, продължи през второто полувреме на мача без петимата си титуляри. А единствено от тях Джейлън Браун завърши с двуцифрен актив – 10 точки. Джейсън Тетъм добави 7, Кристапс Поржингис и Джейрю Холидей останаха с по 6, а Дерик Уайт вкара само две.

Срещата започна много лесно за Милуоки, които още преди почивката направиха серия от 25:0 и взеха аванс. Селтикс, намалиха изоставането си на 8 точки – 23:31 2:14 минути преди края на първата част, но след това в следващите 6:36 не вкараха нито точка. Играчите на Бостън имаха и 10 поредни неточни стрелби в този период.

Финикс Сънс победи Лейкърс със 127:109 и вече имат 20/18 като баланс на 3-о място в Тихоокеанската дивизия. Брадли Бийл реализира рекордните за сезона за себе си 37 точки, Дивайн Буукър добави 31, а гостите изковаха победата в Лос Анджелис бързо натрупване на аванс в началото на срещата.

Кевин Дюрант вкара 18 точки, а Юсуф Нуркич добави 9 и взе 12 борби за първата победа на Сънс над Лейкърс в последните четири мача. Двата отбора ще се срещнат още един път в рамките на редовния сезон – на 25-и февруари в Аризона. Бийл вкара 8 пъти от 10 опита то тройката, 14 от 21 от всякакви игрови ситуации, както и общо 26 точки само във второто полувреме.

За домакините от Лейкърс, които са под тях в класирането с 19/20, Д’Анджело Ръсел наниза 19 точки, а Макс Кристи добави 14, но тимът им падна за пети път в последните седем мача. Антъни Дейвис и ЛеБрон Джеймс със сигурност няма да се гордеят с днешното си представяне, след като бяха спрени на 10 и 13 точки съответно.

Личен рекорд през сезона направи и Кайри Ървинг, който вкара 44 точки за успеха на Далас със 128:124 над Никс. Тимът от щата Тексас събра 23 победи и се доближи само на един мач от лидера в Тихоокеанската дивизия Клипърс.

Подобно постижение имаше и Тим Хардуей-джуниър с 32 точки, а Джош Грийн с 18 и Грант Уилямс с 11 бяха следващите в подреждането при реализаторите. Тимът игра без голямата си звезда Лука Дончич, който има разтежение на десния глезен.

Джулиъс Рандър вкара 32 за Ню Йорк, а Джейлън Брънсън се отличи с 30 срещу бившите си съотборници.

Оклахома Сити се изравни с Минесота на върха в Северозападната дивизия след 139:77 над Портланд, като двата отбора имат по 26 победи и 11 поражения. Шeй Гилджъс-Александър вкара 31 точки за победителите днес, а Джош Гилди записа първия си трипъл-дабъл за сезона. Оклахома печели трети пореден мач и осми в последните 10, което им гарантира и изкачването до върха.

Гидли завърши срещата с 13 пункта, 10 борби и 12 подавания, като за него такова постижение е девето в кариерата, а общо шестима в тима на Тъндър завършиха с двуцифрен личен актив.

Кливланд се справи с Бруклин Нетс със 111:102 с 45 точки на Донован Мичел, от които 21 бяха в четвъртата четвърт на мача. Също така взе и 12 борби, а при стрелбата вкара 15 от 30 пъти от игра. Това е трети негов мач с 40 или повече точки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разград ще е домакин на регионален селекционен лагер за баскетболистки до 14 г.
Разград ще е домакин на регионален селекционен лагер за баскетболистки до 14 г.
Пореден случай на агресия в училище
Пореден случай на агресия в училище