НОВИНИ

Милуоки прекъсна серията на Атланта от четири поредни успеха

милуоки прекъсна серията атланта четири поредни успеха
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
13:56, 31.03.2024
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Милуоки Бъкс победи Атланта Хоукс със 122:113 като гост в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация (НБА). "Елените" прекъснаха серията на Хоукс от четири поредни успеха - серия, която включваше и две победи над отбора с най-добър баланс в цялата Лига - Бостън Селтикс.

Над всички за Бъкс бе голямата им звезда Янис Адетокумбо. Двукратният носител на приза за Най-полезен играч завърши с дабъл-дабъл - 36 точки и 16 борби, като добави 8 асистенции, 3 откраднати топки и 1 чадър в доминантно представяне на паркета. 21 за успеха добави Крис Мидълтън, който сбърка само веднъж при стрелбата от полето - 9/10. 18 наниза Патрик Бевърли, който попадна в стартовата петица на мястото на титуляра Деймиън Лилард, който пропусна срещата поради лични причини. С по 13 пункта се отчетоха Брук Лопес и Боби Портис, а 10 вкара Малик Бийзли.

За "ястребите" Богдан Богданович изигра силен мач и приключи с 38 точки, като овладя и 10 борби, завършвайки 5/9 от тройката. Близо до трипъл-дабъл остана Дежонте Мъри с 20 пункта, 8 борби и 12 асистенции. 13 точки реализира Де'Андре Хънтър, а по 10 Клинт Капела и Бруно Фернандо, но усилията им се оказаха недостатъчни, за да могат Хоукс да удължат победната си поредица.

Милуоки е втори на Изток с баланс 47-27, докато Атланта е на десетата позиция в същата конференция с 34 успеха и 40 поражения. В следващите си мачове Бъкс гостуват на Вашингтон Уизардс, докато "ястребите" пътуват до Чикаго за визита на Булс.

Останалите резултати:

Ню Орлиънс Пеликанс - Бостън Селтикс 92:104

Орландо Меджик - Мемфис Гризлис 118:88

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Спират парното в София
Спират парното в София
С полет от Меминген летище Варна също се присъедини към Шенген
С полет от Меминген летище Варна също се присъедини към Шенген