Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Министерството на младежта и спорта ще насърчава квалификацията на треньорите

bnt avatar logo
от БНТ
13:25, 08.12.2022
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
лечева обнадеждена съм края годината bdquoарена софияldquo нов генерален спонсор
Снимка: Министерство на младежта и спорта
Слушай новината

Министерство на младежта и спорта ще осигури на българските треньори и технически екипи достойно заплащане. Това става ясно от разработената от екипа на министър Весела Лечева „Програма за кадрово осигуряване на спорта за високи постижения за 2023 и 2024 г.“, която беше представена пред федерациите. Те ще бъдат насърчавани и да повишават своята специализация.

Програмата е изцяло преструктурирана и е съобразена с целите и задачите на лицензираните спортни федерации и техните членове за кадровото осигуряване на дейността. В нея се регламентира заплащането на методисти, треньори, технически екипи, помощен персонал. Целта на програмата е развитие и подобряване на спортно-педагогическия и техническия капацитет на персонала на лицензираните спортни федерации и обогатяване на инструментариума за управление на дейности, свързани с развитието на човешките ресурси и работните процеси в областта на спорта за високи постижения.

Сред основните задачи, които програмата за кадрово осигуряване трябва да реши, са подобряване на управлението на човешките ресурси в процесите, свързани с подготовката и участието на Летните олимпийски игри в Париж 2024 г. и Зимните олимпийски игри в Милано Кортина 2026 г., повишаване на личната мотивация на треньорите и длъжностните лица, извършващи дейности за нуждите на спорта, повишаване на квалификацията на треньорите по вид спорт чрез организиране и участие във форуми за професионално усъвършенстване и специализация.

ММС ще упражнява системен мониторинг и контрол на бюджетните финансови средства, е записано още в документа, който беше представен пред федерациите.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Уволниха Луис Енрике след провала на Испания на Мондиал 2022
Уволниха Луис Енрике след провала на Испания на Мондиал 2022
Заместник-кметът на София Кристиан Кръстев подаде оставка
Заместник-кметът на София Кристиан Кръстев подаде оставка