НОВИНИ

Минута мълчание в памет на медиците, загубили битката с COVID-19

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
12:28, 07.04.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Още
Слушай новината

Живият щит срещу COVID-19 - лекарите, отбелязват своя професионален празник. За разлика от друга година обаче днес медици от спешни центрове и болници запазват минута мълчание в памет на онези свои колеги, които загубиха битката с вируса.

Празникът тази година има по-различен, по-дълбок смисъл. Над 120 са медиците, които загубиха битката с COVID-19. Техните колеги в "Пирогов" и пред столичната Спешна помощ запазиха една минута мълчание точно в 12.00 ч.

"Всички, които дават повече здраве на хората, би трябвало да празнуват и то най-вече, защото има с какво да се гордеят от изминалата година. През изминалата година никой от тях не се огъна под едно много голямо бреме, остана на мястото си и смятам, че това се усети от цялото общество. Същевременно за съжаление не е никак време за празник, вече повече от година сме затворени, а все още, колкото и да ни се иска, ние не виждаме края на тази епидемия в краткосрочен план и за съжаление констатацията от тази последна една година е, че в тази битка бяха дадени много жертви", каза зам.-директорът на "Пирогов" проф. Николай Габровски.

Така една година след първите случаи на изгубени медици те определено не са забравени и дори днес сутринта пред паметника в Докторската градина венци поднесе и ръководството на Медицинския университет.

В този ден йерархия няма - няма лекари, медицински сестри, санитари, фелдшери, всеки може да почувства този празник и можем да кажем едно поредно "Благодаря!" за всичко, което правят за нас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силвио Берлускони е приет в болница за изследвания
Силвио Берлускони е приет в болница за изследвания
Няма желаещи за ваксинация с "Астра Зенека" в кабинета за хора над 65 г. в "Св. Иван Рилски"
Няма желаещи за ваксинация с "Астра Зенека" в кабинета за хора над 65 г. в "Св. Иван Рилски"