НОВИНИ

Миятович: България и Черна гора имат шанс за класиране на Евро 2024

милан миятович бях левски отборът спечели купата българия
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
19:21, 22.03.2023
Чете се за: 02:32 мин.
Спорт
Слушай новината

България и Черна гора имат шанс за класиране на европейското първенство по футбол догодина. В това е категоричен бившият вратар на Левски Милан Миятович.

Двата отбора се изправят един срещу друг в петък, 23 март, в Разград, а двубоят от 19 часа ще бъде излъчен в ефира на БНТ 1, БНТ 3 и онлайн на www.bntnews.bg/sport.

Освен България и Черна гора, в група G са още отборите на Сърбия, Унгария и Литва, а първите две места водят към финалите в Германия.

„Mожем да кажем, че в нашата група има два по-силни отбора. Това са тимовете на Сърбия и Унгария. Те ми се струват фаворитите за първото място. Въпреки това обаче смятам, че и ние имаме шанс за нещо добро. Мисля, че нашият тим и този на България се доближават като качество“, каза Миятович пред БНТ.

По подобие на Младен Кръстаич, и селекционерът на Черна гора Миодраг Радулович също има кадрови проблеми. Тежка контузия извади от състава гласения за титуляр Матия Шаркич, което увеличава вероятността бившият вратар на Левски да стартира срещу България.

„Смятам, че и в Черна гора, и в България няма някой изявен футболист, който да успее сам да направи разликата. Съответно ако ние успеем заедно да се противопоставим на вашия отбор, можем да си осигурим победа на старта“, добави той.

Отборът на Черна гора не е допускал загуба на старта в десет мача насам. Позитив от гледна точка на статистиката има и за „лъвовете“. Тимът ни е в серия от шест поредни двубоя без поражение, като за последно това се е случвало през 2008 година, когато селекционер бе Станимир Стоилов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Росица Матева: СИК-овете няма да събират преференциите от машинното и хартиеното гласуване
Росица Матева: СИК-овете няма да събират преференциите от машинното и хартиеното гласуване
Катарски шейх прави рекордна оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед
Катарски шейх прави рекордна оферта за закупуването на Манчестър Юнайтед