НОВИНИ

Младен Кръстаич: С тези футболисти разполага България, но пред тях има бъдеще

младен кръстаич футболисти разполага българия тях бъдеще
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
00:34, 28.03.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на България Младен Кръстаич коментира представянето на "лъвовете" в двубоя срещу Унгария от втория кръг на квалификациите за европейското първенство по футбол през 2024 година в Германия.

На "Пушкаш Арена" представителният ни тим бе победен от "маджарите" с 0:3, като домакините вкараха всичките си попадение през първата част и джентълменски намалиха оборотите през второто полувреме.

"За съжаление не разполагам с играчи, които се състезават в големи клубове и играят на най-високо ниво. Освен това имахме проблеми с контузени играчи. Някои от промените на почивката също бяха продиктувани от контузии. Рокадите бяха принудителни, но такива неща се случват. За съжаление повечето играчи играят в българското първенство и не са свикнали да играят на такъв висок ритъм, а тежкият мач с Черна гора ги изцеди", започна специалистът.

Според Кръстаич сегашният отбор на България има бъдеще пред себе си.

"Играчите, с които разполагам имат качества, но срещу по-опитни противници имат затруднения. Аз вярвам, че имат бъдеще. Някои играят повече в отборите си, други по-малко. Това са играчите, на които разчитаме, казвал съм и преди и казвам, че имат бъдеще. Това е най-доброто, с което България разполага. Не само в България, но и в други страни треньорът е виновен. Опитните футболисти имат своята ролq, но пак казвам с това разполагаме и искаме да изградим един отбор за бъдещето", добави Младен Кръстаич.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Много ветровито време и днес
Много ветровито време и днес
Сърбия надви Черна гора с два гола на Влахович и оглави групата на България за Евро 2024
Сърбия надви Черна гора с два гола на Влахович и оглави групата на България за Евро 2024