НОВИНИ

Националите ни за Купа "Дейвис" съпричастни с трагедията в Турция и Сирия

националите купа дейвис съпричастни трагедията турция сирия
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
16:53, 09.02.2023
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Александър Лазаров изказа съболезнования за жертвите от опустошителното земетресение в югоизточна Турция и Сирия.

Трус с магнитуд от 7,8 по скалата на Рихтер в понеделник рано сутринта отне живота на над 15 хиляди души в двете засегнати страни и нанесе огромни материални щети, като броят на жертвите продължава да расте заради множеството затрупани под останките на рухналите жилищни сгради.

"Това, което се случи в Турция и в Сирия, е чудовищно. Надявам се хората там бързо да се възстановят от тази тежка ситуация. За съжаление в живота не винаги всичко е под наш контрол. Съболезнования към семействата на жертвите. Надявам се засегнатите да останат силни и със задружните усилия на всички да се справят с тази истинска трагедия", заяви българският национал за Купа "Дейвис".

"Искам да изкажа съболезнования за всички, загубили близки. Имам много приятели турци. Единственото радващо в момента е, че има много българи и други доброволци, които помагат да се облекчи болката на пострадалите", добави неговият съотборник в националния отбор Александър Донски.

Лазаров и Донски бяха част от състава на България, който спечели историческа първа промоция за Световна група I след победа над Нова Зеландия в Крайстчърч през изминалия уикенд.

"Купа "Дейвис" е събитие в тениса и в него сме виждали какви ли не обрати. Тук най-важен е отборът. Когато един играе, все едно всички сме на корта. Затова смятам, че сме много опасен съперник. Разбираме се отлично и имаме огромен потенциал. Тенисът е индивидуален спорт, но в този турнир сам никой не може да успее", коментира Лазаров.

"За мен е чест, че бях в отбора, който заслужи място в историята с този голям успех. Горд съм с момчетата. Борихме се до край и се раздадохме максимално", добави Донски.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Левски удължи договора на Илиян Стефанов
Левски удължи договора на Илиян Стефанов
Още 20 български доброволци заминават за Турция в помощ на първия екип пожарникари
Още 20 български доброволци заминават за Турция в помощ на първия екип пожарникари