НОВИНИ

Над 10 000 ученици от Благоевградска област влязоха отново в класните стаи

000 ученици благоевградска област влязоха отново класните стаи
bnt avatar logo
от БНТ
14:04, 04.01.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Още
Слушай новината

Над 10 000 ученици от 1-ви до 4-ти клас се върнаха в класните стаи в област Благоевград днес. Само 13 са децата от началния етап на обучение в областта, които ще продължат да учат онлайн.

От тях 10 ученика са с хронични заболявания, а трима са оставени на дистанционно обучение по желание на родителите си, казаха за БНТ от Регионалното управление на образованието в Благоевград.

Към днешна дата в областта няма учители, които са отказали да преподават заради притеснения, че могат да се заразят с COVID-19, добавиха още от образователния инспекторат.

Във Второ основно училище в Благоевград се обучават 314 деца от първи до четвърти клас. Две са децата, които ще продължат да учат дистанционно, по желание на родителите им.

"Осигурили сме камери в класните стаи и учителите преподават, а тези дечица, които са в къщи, гледат, имат видимост към дъската и наблюдават уроците, гледат уроците. Имаме допълнителни часове специално за тези ученици под формата на консултации, които отново се провеждат в електронната, обучителната платформа“, каза директорът на училището Милена Ковачева.

Тя допълни, че още вчера на сградата е извършена пълна дезинфекция, взети са и всички мерки свързани с епидемичната обстановка. Навсякъде в класните стаи има поставени дезинфектанти, кърпи за еднократна употреба, както и специални бактерицидни лампи за дезинфекция.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Асандж няма да бъде екстрадиран
Асандж няма да бъде екстрадиран
Автомобил се закачи на греблото на почистваща машина, няма пострадали
Автомобил се закачи на греблото на почистваща машина, няма пострадали