Над 10 000 ученици от Благоевградска област влязоха отново в класните стаи

от БНТ
14:04, 04.01.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Още
000 ученици благоевградска област влязоха отново класните стаи
Слушай новината (бета)

Над 10 000 ученици от 1-ви до 4-ти клас се върнаха в класните стаи в област Благоевград днес. Само 13 са децата от началния етап на обучение в областта, които ще продължат да учат онлайн.

От тях 10 ученика са с хронични заболявания, а трима са оставени на дистанционно обучение по желание на родителите си, казаха за БНТ от Регионалното управление на образованието в Благоевград.

Към днешна дата в областта няма учители, които са отказали да преподават заради притеснения, че могат да се заразят с COVID-19, добавиха още от образователния инспекторат.

Във Второ основно училище в Благоевград се обучават 314 деца от първи до четвърти клас. Две са децата, които ще продължат да учат дистанционно, по желание на родителите им.

"Осигурили сме камери в класните стаи и учителите преподават, а тези дечица, които са в къщи, гледат, имат видимост към дъската и наблюдават уроците, гледат уроците. Имаме допълнителни часове специално за тези ученици под формата на консултации, които отново се провеждат в електронната, обучителната платформа“, каза директорът на училището Милена Ковачева.

Тя допълни, че още вчера на сградата е извършена пълна дезинфекция, взети са и всички мерки свързани с епидемичната обстановка. Навсякъде в класните стаи има поставени дезинфектанти, кърпи за еднократна употреба, както и специални бактерицидни лампи за дезинфекция.

Репортер: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Асандж няма да бъде екстрадиран
Асандж няма да бъде екстрадиран
2020 г.: Моментите, които ще останат. Снимките, които няма да изтрием
2020 г.: Моментите, които ще останат. Снимките, които няма да изтрием