НОВИНИ

Над 170 снегопочистващи машини обработват улиците в София

170 снегопочистващи машини обработват улиците софия
bnt avatar logo
от БНТ
08:03, 14.02.2021 (обновена)
Чете се за: 01:57 мин.
У нас
Слушай новината

Сложно е движението и в градски условия в столицата. Голяма част от централните улици и булеварди не бяха почистени в ранните часове.

От Столичната община съобщиха за БНТ, че над 170 снегопочистващи машини обработват улиците, по които се движи градският транспорт.

От общината признават, че работата върви трудно, заради обилния снеговалеж и усложнената обстановка от ниските температури и снегонавявания. Срещу заледяване се обработват вътрешноквартални улици в районите Оборище, Лозенец, Овча купел, Витоша.

Затворени за опесъчаване са планинските пътища на Витоша: Драгалевци - Алеко и Бояна - Златните мостове. Графикът на рейсовете за Витоша е променен. В София работят и екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" - ако сте закъсали, може да подадете сигнал.

Във връзка с обработките временно се скъсяват маршрутите на автобусите по линии 66, 63, 93, които се движат до планината. Линия 63 се движи до „Бялата чешма“, 66 и 93 – до площада на кв.“Драгалевци“. Градският транспорт по всички останали линии се движи и изпълнява маршрутите си.

Почистват се пространствата при спирките на обществения транспорт и подходите към пешеходните подлези. Екипите на Столичен инспекторат и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ са на терен и извършват обходи на място.

Напомняме на етажните собствености, управителите на търговски и бизнес обекти да почистят тротоарите пред съответните си сгради.

Шофьорите да използват автомобилите си оборудвани за движение при зимни условия и да карат внимателно и със съобразена скорост, тъй като валежите от сняг продължават и температурите са отрицателни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Необичайно силна буря мина през Сиатъл
Необичайно силна буря мина през Сиатъл
АПИ: Пътувайте само при необходимост и задължително в зимни условия
АПИ: Пътувайте само при необходимост и задължително в зимни условия