НОВИНИ

Над 200 къщи са наводнени от пороите на остров Евбея

200 къщи наводнени пороите остров евбея
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
21:30, 10.10.2021
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Повече от 200 къщи на гръцкия остров Евбея са наводнени след проливни дъждове.

Силният дъжд, който се изливал в продължение на часове, препълнил местните реки. Бурята, която метеорологичната служба на Гърция нарече „Атина“, наводни над 200 къщи, а на много места под вода останаха и част от пътищата.

Кметът на община Мантуди Йоргос Цапурниотис разказа за „драматична ситуация“ в някои от населените места. В Ахладопотамо потокът е бил толкова силен, че буквално отнесъл в морето намиращата се близо до брега къща. До момента няма данни за пострадали хора.

Заместник-министърът Христос Триантопулос, отговарящ за държавната помощ и възстановяването след природни бедствия, който е в северната част на острова, съобщи, че държавата ще помогне на жителите да възстановят щетите. Атина вече е одобрила извънредна помощ в размер на 20 млн. евро, каза той.

Поройни дъждове се изляха днес и в град Загора в Централна Гърция. По данни на метеорологичната служба, са се излели 30 тона вода на един хектар площ, което довело до наводнения на къщите и свличане на пътищата. Една къща е била разрушена от голям скален къс, който паднал от планината.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Йордан Цонев води в резултата от изборите за кмет на Стражица
Йордан Цонев води в резултата от изборите за кмет на Стражица
Изборният ден в Калояново приключи при 39,43% активност
Изборният ден в Калояново приключи при 39,43% активност