НОВИНИ

Над 5000 жертви на COVID-19 в САЩ

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:21, 02.04.2020
Чете се за: 00:50 мин.
По света

Един милион души по света ще бъдат инфектирани с COVID-19 до дни, предупреди Световната здравна организация.
В момента по данни на университета Джон Хопкинс заразените са повече от 935 хиляди души, а смъртните случаи надвишават 47 хиляди. 193 хиляди са излекуваните.

Съединените щати регистрираха поредния мрачен рекорд бо брой на смъртните случаи за последното денонощие.

От началото на пандемията жертвите на новия коронавирус в Съединените щати са над пет хиляди. Сред тях две бебета от Кънектикът и Чикаго. Заразените са повече от 200 хиляди.

Президентът Доналд Тръмп не изключва временно да спре част от вътрешните полети към най-засегнатите от вируса градове. Мярката би засегнала Ню Йорк, Ню Орилиънс и Детройт. Властите промениха мнението си и за маските и обмислят да препоръчат носенето им от всички, следвайки примера на страни от Азия и Европа.

На този фон Тръмп заяви, че САЩ ще започнат операция за борба с наркотрафика в Западното полукълбо. По думите му, това се налага поради растящата заплаха, че картелите и престъпниците ще се опитат да се възползват от пандемията от коронавируса.

Доналд Тръмп, президент на САЩ: Няма да позволим наркокартелите да използват пандемията, за да застрашат американски животи. В сътрудничество с 22 държави Южното командване ще разшири разузнаването, прихващането и изземването на доставките на наркотици.

Подкрепа за Съединените щати дойде и от Русия. Москва изпрати медицинско оборудване след проведен телефонен разговор между президентите на двете страни Владимир Путин и Доналд Тръмп. Руски военен транспортен самолет достави в Ню Йорк маски, респиратори и друго оборудване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учени: Коронавирусът е най-активен при температура 4 градуса
Учени: Коронавирусът е най-активен при температура 4 градуса
8-годишният Борис Дюлгеров от Пловдив с първа награда от Международния конкурс за пианисти в Белград
8-годишният Борис Дюлгеров от Пловдив с първа награда от Международния конкурс за пианисти в Белград