НОВИНИ

Надал за Джокович: Винаги е жалко, когато най-добрите играчи в света не могат да играят в даден турнир

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:17, 27.08.2022
Чете се за: 02:55 мин.
Спорт
рафаел надал новак джокович финалите ролан гарос
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Рекордьорът по титли от Големия шлем Рафаел Надал коментира отсъствието от US Open на големия си съперник Новак Джокович, като изрази съжаление от факта, че сърбинът няма да играе в Ню Йорк.

Припомняме ви, че Джокович се оттегли от участие в последния турнир от Големия шлем за годината, след като стана ясно, че няма да може да пътува за САЩ, тъй като не е ваксиниран срещу COVID-19.

По време на своята пресконференция 22-кратният шампион в надпреварите от Шлема определи липсата на Ноле като "много тъжна новина".

"От моята лична перспектива, това е много тъжна новина. Винаги е жалко, когато най-добрите играчи в света не могат да играят в даден турнир заради контузии или различни причини. В този случай е трудно за феновете, трудно за турнира. По мое мнение и трудно за самите тенисисти, защото искаме да бъдем с най-добрите в схемата. Но от друга страна, ще повторя това, което съм казвал и преди – спортът в някои аспекти е по-голям от всеки играч в Тура", заяви Рафа.

Испанецът коментира още и отказването на бившата №1 в света при жените Серина Уилямс, описвайки я като "една от най-важните спортистки в историята".

"Мисля, че тя не е просто тенисистка, а една от най-важните спортистки в историята. От тенис гледна точка е огромна загуба, че тя прекратява кариерата си. Тя заслужи всички неща, които постигна, защото работи достатъчно усилено да осъществява тези успехи толкова дълго време, с много решителност, отдаденост, дисциплина. Ако не го бе сторила, това нямаше да е възможно. Така че сега е моментът тя да избере какво да прави занапред в живота си. Просто вярвам и се надявам, че ако тя успее да остане близо до спорта, това ще бъде страхотно за тениса, защото смятам, че спортовете са по-големи, когато легендите им са около тях. И тя определено е легенда", коментира Рафаел Надал.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
УЕФА публикува програмата за групите на Шампионската лига
УЕФА публикува програмата за групите на Шампионската лига
Всеки ден в България влизат нелегални мигранти, смятат жителите на пограничното село Бръшлян
Всеки ден в България влизат нелегални мигранти, смятат жителите на пограничното село Бръшлян