НОВИНИ

Най-малко двама души загинаха при взрив в Кабул

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
23:15, 05.10.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Близък изток
двама души загинаха взрив кабул
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

Взрив разтърси днес джамия в афганистанската столица Кабул, близо до силно укрепеното министерство на вътрешните работи. При експлозията загинаха най-малко двама и бяха ранени 18 души, съобщи Ройтерс, позовавайки се на официални лица. Правителството не съобщи веднага каква е причината за взрива.

"Джамията се използваше от посетители и понякога от служителите на вътрешното министерство", заяви говорителят на ведомството Абдул Нафи Такор.

Италианската неправителствена група за хуманитарна помощ "Имърджънси", която управлява болница в Кабул, съобщи в Tуитър, че е приела 20 пациенти, от които двама са починали.

Комплексът на вътрешното министерство се намира в охраняема зона в непосредствена близост до международното летище в Кабул, посочва Ройтерс.

Талибаните, които управляват страната, заявиха, че са се погрижили за сигурността ѝ след идването си на власт през 2021 г. Въпреки че масираните сражения секнаха, през последните месеци поредица от взривове засегна градски центрове, отбелязва агенцията.

При експлозия в образователен център в Западен Кабул в петък загинаха 53 души, повечето от които млади жени, припомнят медиите последния такъв случай.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Предимно слънчево време и днес
Предимно слънчево време и днес
Топенето на ледовете в Арктика застрашава полярните мечки
Топенето на ледовете в Арктика застрашава полярните мечки