НОВИНИ

Наоми Осака продължава уверено към втора титла от "US Open"

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:51, 09.09.2020
Чете се за: 01:00 мин.
Тенис
наоми осака продължава уверено втора титла open

Японката, която спечели надпреварата в Ню Йорк през 2018-та година ще играе на полуфинал срещу една от приятните изненади на "Флъшинг Медоус" през тази година, Дженифър Брейди.

Осака победи без особени трудности американката Шелби Роджърс, която за втори път в кариерата си игра на четвъртфинал на турнир от Големия Шлем. Първият подобен случай бе през 2016-та, когато американката влезе в топ 8 на "Ролан Гарос". Там тя отстъпи на бъдещата шампионка, Гарбине Мугуруса в два сета.

Бившата номер 1 в света изцяло контролираше събитията на корта, макар първият и сервис да не бе особено ефективен. Ключът към победата за японката обаче се криеше в нейното второ подаване, на което тя спечели 19 от 27 разигравания.

В първия сет Осака първа стигна до пробив в шестия гейм, но Роджърс реагира светкавично и на свой ред взе подаването на японката.

Радостта на американката обаче не трая дълго, след като в осмата част Осака вдигна отново оборотите, което осигури нов пробив в актива и.

Този път тя не допусна изненади и след 6:3 гейма затвори първия сет.

Във втория всичко за японката бе далеч по-лесно, след като тя проби за 2:1 и до края нито веднъж не даде шанс на съперничката си да пробие, за да затвори мача след 6:4. Наоми прекара на корта само 1 час и 21 минути.

В спор за участие на финала тя ще срещне друга американка, Дженифър Брейди. Брейди надигра с 6:3, 6:3 Юлия Путинцева от Казахстан в дебюта си на четвъртфинал и вече е само на мач от спора за трофея.

Осака и Брейди ще излязат за трети път в мач помежду си като до момента са си разменили по един успех. Единствената победа на твърди кортове обаче е на сметката на Брейди и датира от 2014-та година, когато двете се срещата в мач от турнир с награден фонд 50 000 долара в Ню Бранфелс, щата Тексас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цецо Соколов отбеляза 14 точки за победа на Динамо (Москва) над Зенит (Санкт Петербург)
Цецо Соколов отбеляза 14 точки за победа на Динамо (Москва) над Зенит (Санкт Петербург)
Португалия излъга Швеция като гост, Роналдо стана първият европеец със 100 на национално ниво!
Португалия излъга Швеция като гост, Роналдо стана първият европеец със 100 на национално ниво!