НОВИНИ

Наоми Осака се завърна на US Open с успех над Елена Остапенко

Японката се завърна в Ню Йорк след едногодишна пауза заради майчинство.

Наоми Осака
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
09:32, 28.08.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратната шампионка Наоми Осака победи Елена Остапенко (Латвия) в сблъсък между две шампионки от Големия шлем и се класира за втория кръг на Откритото първенство на САЩ по тенис.

Японката спечели с 6:3, 6:2 при завръщането си в Ню Йорк след едногодишна пауза заради майчинство през 2023 г. Грешки, включително шест двойни и 21 непредизвикани, попречиха на Остапенко да се представи по-успешно.

Бившата №1 в света Осака ще играе във втория кръг срещу чехкинята Каролина Мухова.

След двубоя японката каза, че обожава публиката в Ню Йорк, която я е подкрепяла от момента, в който е излязла на корта. Тя беше облечена в зелена пола с волани и бяла блуза, маратонки и слушалки, украсени със зелени панделки.

"Опитвах се да не плача, когато излизах. Да спечеля този мач и да бъда част от тази атмосфера означава много за мен. Просто искам да играя наистина добре и да се забавлявам. Моменти като този са толкова ценни и мога само да се надявам, че ще имам още такива. Спомням си миналата година, когато гледах играта на Коко Гоф и толкова много исках да стъпя отново на тези кортове, но не знаех дали ще мога", добави тя.

Нейното емоционално завръщане на турнира, който спечели през 2018 и 2020 година, беше затруднено от едногодишната й дъщеря.

"Снощи дъщеря ми не искаше да си ляга, така че трябваше да я държа известно време. Помислих си: "Тя наистина избра идеалния ден, за да не заспи", коментира с усмивка японката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-малко 11 палестинци са загинали при израелски атаки в Западния бряг
Най-малко 11 палестинци са загинали при израелски атаки в Западния бряг