НОВИНИ

Нападнаха с камъни екипа на "Следите остават" в Сърбия

bnt avatar logo
от БНТ
19:12, 14.06.2022 (обновена)
20093
Чете се за: 02:00 мин.
Общество
Слушай новината

Нападнаха екип на БНТ в Босилеград, Сърбия.

Екипът на предаването за разседваща журналистика "Следите остават" беше посрещнат с агресия по време на снимки за замърсяването на околната среда в пограничните региони.

Агресията е станала между 14.30 и 15.00 часа на държавния път пред мината "Подвирове" в с. Караманица, Босилеградско. Екипът е имал редовна акредитация от Министерството на културата и информирането на Република Сърбия да снимат за предаването замърсяването на околната среда.

В тв екипа са журналистката Богдана Лазарова, операторите Димитър Славов и Николай Андреев и техникът Роберт Вецов. Присъствали са още екоактивистите от София Димитър Куманов от Риболовен клуб „Балканка" и д-р Валентин Янев, Бранко Митов и Димитър Димитров от Босилеград.

Наближавайки мината на държавния път, на около 50 метра от входа на мината, са били спрени от напречно паркиран микробус на пътя. Тв екипът и екоактивистите слизат от колите и тръгват пеша към входа на мината. В този момент са били нападнати с камъни от четирима души - директорът на „Босил-метал" Миодраг Вукайлович, шефа на охраната на мината и работници.

С един от камъните е ударена камерата на оператора, хвърляни са големи камъни към хората от тв екипа и екоактивистите, с което е застрашен животът и здравето им. Димитър Димитър е бил ударен с юмрук в гърдите, на Бранко Митов са му скъсали дрехите.

На място в Босилеград е дошъл генералният консул на България в Ниш - Димитър Цанев. С негово съдействие е пусната жалба в полицията в града. Сезирано е посолството на България в Белград и генералния консул.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арда ще изиграе четири контроли през подготовката си за новия футболен сезон
Арда ще изиграе четири контроли през подготовката си за новия футболен сезон
От Лудогорец се надяват да стигнат поне до плейофите за влизане в групите на Шампионската лига
От Лудогорец се надяват да стигнат поне до плейофите за влизане в групите на Шампионската лига