НОВИНИ

Напрежение в Неапол след сблъсъци на футболни фенове

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
06:44, 16.03.2023
Чете се за: 01:25 мин.
По света
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Цяла нощ продължи напрежението в италианския град Неапол. Полиция патрулира по улиците след сблъсъците снощи между футболни фенове за реванша от осминафиналите на Шампионската лига между местния Наполи и германския Айнтрахт Франкфурт.

Въпреки забраната за гостуващите привърженици, стотици запалянковци на Айнтрахт пристигнаха на италианския земя. Органите на реда цяла нощ останаха до хотела, където германските запалянковци бяха отседнали.

Полицейски служители бяха атакувани от хулигани с маси и столове в централните райони на града, показват видеозаписи, публикувани в социалните мрежи, а поне един полицейски автомобил бе запален. На граждани на град Франкфурт бе забранено да присъстват на двубоя от съображения за сигурност след сблъсъците между запалянковци по време на първия мач в Германия през миналия месец.

Айнтрахт Франкфурт спечели жалбата си срещу забраната, наложена от Италианското вътрешно министерство, но се отказа от полагащите му се билети и призова феновете си да не пътуват за Италия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
САЩ поискаха китайските собственици на TikTok да продадат акциите си
САЩ поискаха китайските собственици на TikTok да продадат акциите си
112 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие
112 са новите случаи на коронавирус за последното денонощие