НОВИНИ

Невяна Владинова: Няма гимнастичка, която да не черпи вдъхновение от любовта на българската публика

невяна владинова гимнастичка черпи вдъхновение любовта българската публика
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
09:32, 30.03.2023
Чете се за: 04:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Вицепрезидентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Невяна Владинова говори броени часове преди старта на състезанието за Световната купа в България, като си пожела много силно представяне от страна на родните гимнастички в зала "Арена София".

Гледайте финалите на отделните уреди от Световната купа по художествена гимнастика в неделя (2 април) от 13.00 часа по БНТ 3.

Владинова изрази увереност, че представителките ни в индивидуалната надпревара Стилияна Николова и Ева Брезалиева ще покажат най-доброто от себе си пред родна публика и разкри малко повече за отсъствието на Боряна Калейн.

"Мисля, че момичетата са добре. Стилияна Николова доста ударно започна тази година, виждам, че все още поддържа това ниво и вярвам, че ще покаже най-доброто от себе си за момента на Световната купа пред родна публика. Ева Брезалиева я виждам изключително ентусиазирана. Да, жалко е за Боряна Калейн, но в същото време е много добре за Ева, че има този опит, ще има възможността да играе и тя пред нашите зрители. Тя работи много добре и се надявам, че и тя ще покаже много силната си програма, която има", сподели бившата ни гимнастичка.

"Боряна всъщност има нужда малко да възстанови себе си и тялото си, предимно психически. Вярвам, че ще се върне силна, ще направи това, което зависи от нея, за да може да продължи по какъвто и било начин от тук нататък. Надявам се, че тя се чувства добре, донякъде разбирам през какво минава, почти всеки един голям спортист е минавал през това нещо, някой по-силно, някой по-слабо. Разбирам я, до нея сме, всички я подкрепяме и вярвам, че тя ще бъде отново тази Боряна, която всички знаем", добави тя.

Участничката ни на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016-а година отправи и няколко ценни съвета към българските гимнастички преди старта на надпреварата.

"Най-важното е състезателките да бъдат спокойни, да се фокусират върху това, което те имат да направят, да не се прехласват по публиката. В България обаче винаги се е усещала любовта на тази публика, тези позитивни емоции и аз вярвам, че няма българска гимнастичка, която да не обича това и да не черпи вдъхновение от това нещо. Просто ги съветвам да бъдат себе си, да не искат да показват нещо повече от това, което са изработили, а това, което са изработили изобщо не е малко", сподели вицепрезидентът на БФХГ.

Накрая Владинова говори и за другия предстоящ силен международен турнир "София къп", който ще се проведе у нас от 7 до 9 април и ще събере някои от най-добрите състезателки за девойки индивидуално, жени индивидуално и девойки ансамбли.

"Много се радвам, че толкова голямо участие има в него, почти всичко минава през мен кат организация. Един много силен турнир, не само при ансамблите девойки, но и индивидуално девойки, които също няма много състезания през годината преди Световното първенство в Румъния. Така че ще видим оспорвано състезание, доста дълго и изморително за съдиите, но няма как. Това е заради големият интерес, което всъщност е много добре", завърши Невяна Владинова.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Джо Байдън номинира Херо Мустафа за посланик в Египет
Джо Байдън номинира Херо Мустафа за посланик в Египет
Мъж загина при пожар в центъра на Варна
Мъж загина при пожар в центъра на Варна