НОВИНИ

Николай Желязков: Изиграхме цялата серия добре тактически и надиграхме Нефтохимик

"Прекрасен е фактът, че ще се изправим срещу ЦСКА и че ще има вечно дерби на финала. Очаквам невероятна атмосфера в залата", сподели още старши треньорът на "сините"

николай желязков изиграхме цялата серия добре тактически надиграхме нефтохимик
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
23:33, 13.04.2024
Чете се за: 02:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на волейболния Левски София Николай Желязков не скри радостта си след успеха с 3:1 гейма като гост на Нефтохимик 2010 Бургас, който подпечата класирането на "сините" за финала в Националната волейболна лига (НВЛ).

С победата си в събота вечер в Бургас столичани свалиха своя съперник от трона в българския волейбол, а след двубоя треньорът похвали своите волейболисти за играта им.

"Мога да бъда доволен от много неща днес. Очевадно е израстването на този отбор. Не се облегнахме на пети мач в София. Днес излязохме да победим Нефтохимик, който даде всичко от себе си и игра много силен волейбол. Но още по-щастлив ме прави факта, че независимо от това ние успяхме да се противопоставим на много високо ниво. Радостен съм, че успяхме да победим Нефтохимик в тяхната зала и да се класираме за финал. Затова мога само да бъда щастлив от постигнатото", започна Желязков.

"Смятам, че не само в този двубой, но и в цялата серия играхме тактически много добре. Дефинитивно надиграхме тима на Нефтохимик. Момчетата се представиха страхотно. В този мач можехме да затворим втория гейм и да спечелим срещата категорично с 3-0", коментира още той.

Бившият селекционер на българския национален отбор за мъже отправи поглед и към битката за титлата, в която през този сезон един срещу друг ще се изправят съставите на Левски и ЦСКА.

"Прекрасен е фактът, че ще се изправим срещу ЦСКА и че ще има вечно дерби на финала. Очаквам невероятна атмосфера в залата. Нека да се порадваме днес да си починем утре. От понеделник ще започнем да мислим за финала", завърши Николай Желязков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Стоев: В тази серия можем да съжаляваме за втория мач у дома, в другите срещи Левски бе по-добрият отбор
Мартин Стоев: В тази серия можем да съжаляваме за втория мач у дома, в другите срещи Левски бе по-добрият отбор
Маргарита Василева: Мисля, че трябва да сме малко по-уверени в себе си и по-концентрирани
Маргарита Василева: Мисля, че трябва да сме малко по-уверени в себе си и по-концентрирани